MEB 05/12/2013 tarihli ve 35427624/10.04/3696087 sayılı Makam Onayı ile yururluğe konulan Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Teşkilatı İmza Yetkileri Yonergesi yururlukten kaldırarak "MEB, imza yetkileri yonergesi değişti" haberimizde yer verdiğimiz Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Teşkilatı İmza Yetkileri Yonergesi yururluğe koydu.
Peki neler değişti? onemli gorduğumuz dort değişiklik var;
1-Proje okullarının yonetici ve oğretmenlerinin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin onayları Musteşar İmzalayacak.
2- İl milli eğitim mudur yardımcılar ile İlce milli eğitim mudurlerinin atamaya ilişkin onaylarını Bakan Yardımcısı imzalayacak.
3- Grup Başkanı tanımı kaldırıldı yerine Daire Başkanı tanımı getirildi.
4- Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Esas ve Usuller Hakkındaki yeni Yonetmelik yonergeye işlendi.
İşte tum değişiklikler;
- Musteşar Yardımcısı tanımlar kısmına eklendi.
- Grup Başkanı tanımı kaldırıldı yerine Daire Başkanı tanımı getirildi.
Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Esas ve Usuller Hakkındaki yeni Yonetmelik yonergeye işlendi
- 18/10/2004 tarihli ve 8125 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yururluğe konulan Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Esas ve Usuller Hakkında Yonetmelik hukumlerine gore hazırlanacak olan yazılar bu yonetmeliğin yerine yayınlanan 15/12/2014 tarihli ve 2014/7074 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yururluğe konulan Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Esas ve Usuller Hakkında Yonetmelik hukumlerine uygun olarak hazırlanacak.
Bazı kurumların onay yazıları Bakan tarafından imzalanacak yazılardan cıkarıldı.
- Okul oncesi eğitim kurumları, ilkoğretim okulları, pratik kız sanat okulları, halk eğitim merkezleri ve mesleki eğitim merkezlerinin nevi değişikliğine ait onay yazıları Bakan tarafından imzalanacak yazılardan cıkarıldı.
İl milli eğitim mudur yardımcılar ile İlce milli eğitim mudurlerinin atamaya ilişkin onaylarını Bakan Yardımcısı imzalayacak.
- İl milli eğitim mudur yardımcılarının atamaya ilişkin onayları ile İlce milli eğitim mudurlerinin atamaya ilişkin onayları Bakan Yardımcısı tarafından imzalanacak yazılar kısmı eklendi
Proje okullarının yonetici ve oğretmenlerinin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin onayları Musteşar İmzalayacak.
- Muşterek kararname ile atananlar dışındaki Bakanlık merkez teşkilatı ve Talim ve Terbiye Kurulunda gorevli personelin atamaya ilişkin onayları ile hukuk muşaviri ve avukatlar, taşra teşkilatı şube mudurleri, hizmetici eğitim merkezlerinin yonetici ve oğretmenleri, oğretmenevi yoneticileri, merkeze bağlı eğitim kurumlarının yoneticileri ve proje okullarının yonetici ve oğretmenlerinin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin onaylar Musteşar tarafından imzalanacak yazılara eklendi.
- Grup başkanı ve ustu yoneticiler, ilce milli eğitim muduru, il milli eğitim mudur yardımcısı ile Olcme, Secme ve Yerleştirme Merkezi tarafından Kamu Personeli Secme Sınav sonuclarına gore yapılan merkezi yerleştirmeye dayalı atamalar ve merkezi/kura yontemiyle yerleştirilen oğretmenlerin atamaları haric personelin atamaya ilişkin onayları Musteşar tarafından imzalanacak yazılardan cıkarıldı.
- Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığında gorevli grup başkanı ve alt kademe yoneticilerinin imza yetkilerini belirleyen onay ve yazılar Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı tarafından imzalanacak yazılardan cıkarıldı.
- Onceden grup başkanı ve alt kademe personelinin imza yetkilerini belirleyen onay ve yazılar ile kanuni izin, yurtici gecici gorev onayları ve bu surelerde yerlerine gorevlendirilen personelin vekalet onayları Birim amirleri tarafından imzalanacak yazılar kısmında Daire başkanı ve alt kademe personeli seviyesine yukseltildi.
- Merkez ve taşra teşkilatında şube muduru altında gorevli personelin diğer kamu kurum ve kuruluşlarına gecişlerine ilişkin muvafakat verme ve gorevlendirme yazıları; merkez ve taşra teşkilatında şube muduru altındaki personel ile merkeze bağlı eğitim kurumlarının oğretmenleri ve diğer eğitim kurumlarının yonetici ve oğretmenlerinin atama onayları, yargı kararlarına bağlı onaylar, istifa onayları Birim amirleri tarafından imzalanacak yazılara eklendi.
- Okul oncesi eğitim kurumları, ilkoğretim okulları, pratik kız sanat okulları, halk eğitim merkezleri ve mesleki eğitim merkezlerine ait acma ve kapatma onaylarına ilişkin yazılar Birim amirleri tarafından imzalanacak yazılara eklendi.
- Kamu kurum ve kuruluşları ile Bakanlık birimlerinden eşdeğer unvanlardaki yoneticilerin imzasıyla gelen yazılara verilecek cevap yazıları, Birime yapılan başvurularla ilgili her turlu iş ve işlemlere ilişkin yazılar, personelin askere celp ve sevklerinin ertelenmesine ilişkin Milli Savunma Bakanlığına yapılacak teklif yazıları, İmzalanması yetki devri yoluyla birim amiri tarafından uygun gorulen yazılar Daire başkanları tarafından imzalanacak yazılara eklendi.