Kısa bir sure once tek index.php dosyasından oluşan bir forum scripti yazmaya karar vermiş ve yazmıştım Ancak cok karmaşık olduğu icin ve gereksiz yere sistemi fazla zorladığı icin daha duzgun, daha temiz kodlanmış ve geliştirilmeye acık olacak bir forum scripti yazmaya karar verdim.. Adını prototurk mini forum scripti koyduğum bu forum scriptini Ufuk Ozarslan ile birlikte yazmayı planlıyoruz..

Henuz ilk default temasını hazırlamakla meşgulum.. İlk olmasından dolayı elbette cıktığında bircok eksikliği olacaktır ancak acılacak destek forumu ile kısa surede eksikliklerin gidirilebileceğine inanıyoruz.. Herşeyiyle ince duşunmeye calıştığımız forum scriptinin ilk ekran goruntulerini sizlerle paylaşıyorum.. Henuz ana sayfa ve kategori sayfası oluşturulmuş durumda.. Daha cok CSS ağırlıklı, hafif ve sistemi yormayacak bir temayı tercih ettiğim icin boyle bir tema cıktı ortaya. Bana kalırsa bu scriptin versiyon 1 surumu icin ideal bir tema..

Scriptin ozelliklerinden biraz bahsetmek istiyorum.. İlk olarak yonetim paneli değilde kullanıcıları ilgilendiren ozellikler..

Bir forum scriptinde olmazsa olmaz bir şey vardır ki oda uyelik sistemidir Elbette bu forum scriptindede uyelik sistemi ana prensip. Uyeler kendilerine profil resmi yukleyebilecekler. Kişisel imzalarını ve kayıt olurken doldurdukları bilgileri değiştirme imkanları olacak.. Uyeler arası ozel mesajlaşma sistemi olacak.. Uye rutbe sistemi olacak.. Gerektiğinde yeni rutbeler eklenip mevcut rutbeler silinebilecek.. Her rutbe'nin kendine gore yetkileri olacak..

Forum kategori tipi 3 tipten oluşacak.. 1 - Ana Kategori, 2 - Kategori ve 3 - Alt Kategori.. Her kategoriye ozel moderatorler atayabilecek yonetici arkadaşlar.. Kategorilerde acılan konular yonetim panelinden onaylı/onaysız şeklinde ayarlanabilecek. Aynı şekilde yorumlarda ayarlanabilecek.. İsterlerse sadec belli gruplara ait uyelerin yorum veya konularının onaylanmasıda mumkun olacak.. Acılan konularda sabit konu olma ozelliği mevcut.. Dilerseniz acılan konuyu kapalı ozelliği ile yorum yazılmasını engelleyebilirsiniz.

Kategori yetkilileri yani moderatorler icin ayrı bir yonetim paneli var.. Bir moderatorun yapabileceği tum işlemler bu panelde olacak..

Gelelim yonetim sayfasına.. Yonetim sayfasında ilk olarak genel ayarlarda siteyi acıp, kapama ozelliği mevcut.. Bakım modu yani 2 ceşit url tipi olacak.. 1- seolu - 2 - seosuz.. Dileyen istediği tercihi yapabilir. Tum onay işlemleri yine panel uzerinden yapılacak.. Kategorileri sıralama mumkun olucak. Şimdi aklıma gelmeyen bircok ozellik olucak.. Ancak şunuda unutmamak gerekir.. Henuz scriptin 1. surumu cıkacağı icin birtakım değil buyuk olcude eksiklikler olucaktır.. Ancak bu eksiklikleri gidermekte yine aynı oranda hızlı olucaktır..

İlk ekran goruntulerini sizlerlede paylaşayım..

Sizlerinde aklınızdaki duşuncelerinizi almak isterim gelişim yonunde..