Norm kadrolar bugun guncellenmeye başlıyor, oğretmenlerin branşlarındaki ders yuku ve norm kadro oğretmen sayısı oğretmenlere tebliğ edilecek ve normların guncellenmesi 17/10/2016-25/11/2016 tarihleri arasında yapılacak. Norm Kadrolara İlişkin Yonetmeliğin "Norm kadro sayıları değişen eğitim kurumları" başlıklı 26. maddesi 1. fıkrası şu şekildedir:
"(1) Eğitim kurumlarının norm kadro sayılarının bu Yonetmelikte belirlenen norm kadro kriterleri cercevesinde değişmesi halinde, değişikliğe konu olan eğitim kuramlarının norm kadro sayıları Bakanlığın uygun gorduğu tarihlerde yeniden belirlenir."
DİKKAT NORMLAR 17 EKİM25 KASIM ARASINDA BELİRLENECEK
Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Mudurluğunun 03/10/2016 tarih ve 10656334 sayılı yazıları ile, eğitim kurumlarının norm kadrolarının guncellenmesine ilişkin iş ve işlemlerinin 17/10/2016-25/11/2016 tarihleri arasında yapılması planlanmıştır.
Bu tarihlere gore cok uzun bir sure norm guncellemeleri icin ayrılmıştır.
İşte o resmi yazı;
Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Mudurluğunun 03/10/2016 tarih ve 10656334 sayılı yazıları uzerine norm kadroların "Norm kadro guncellemesinde dikkat edilecek hususlar" başlıklı bilgi notu şeklinde acıklama yayınlamıştır.
İşte Bakanlığın bilgi notu şeklindeki acıklaması;
Norm kadro guncellemesinde dikkat edilecek hususlar Ekim 2016 Halk Eğitim Merkezleri norm guncelleme yazısı ve acıklaması Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Mudurluğunun 03/10/2016 tarih ve 10656334 sayılı yazılarına ve Bakanlığın bilgi notu şeklindeki acıklamasına gore;
Eğitim kurumlarının sistemdeki mevcut norm kadro kriterlerinde oluşan değişikliklerin guncellenmesinin 17/10/2016-25/11/2016 tarihleri arasında yapılması planlanmıştır.
MEBBİS veri tabanındaki Norm Kadro Modulu eğitim kurumu mudurluklerince işlem yapılmak uzere 17 Ekim 2016 tarihinde ilin Mebbis yoneticilerine yetki verilecektir.

İŞTE NORM KADRO GUNCELLEME TAKVİMİ
MEBBİS yoneticilerinin aşağıda belirlenen iş takvimi doğrultusunda işlemleri yapması gerekmektedir.
Eğitim Kurum Mudurluklerinin Veri Girişi Yapma Tarihleri
17/10/2016-18/10/2016
İlce Milli Eğitim Mudurluklerinin Veri Girişi Kontrol Tarihleri
19/10/2016-20/10/2016
İl Milli Eğitim Mudurluklerinin Veri Girişi Kontrol Tarihleri
21/10/2016-30/10/2016
Sistemin Kontrol ve Onaylama Tarihi
31/10/2016-25/11/2016
Mesai Bitimi

DİKKAT NORMLAR OĞRETMENE TEBLİĞ EDİLECEK
Eğitim kurumu yoneticilerinin Norm Kadro Modulune girecekleri alanlar bazındaki ders yukleri, şube sayıları vb. bilgileri eğitim kurumlarında calışan oğretmenlere duyurularak tebliğ edilecektir. İmzalanan duyurun oğretmenlerce bir fotokopisin alınması ilerde cıkacak sorunlara ışık tutacaktır.
İşte ornek tebligat yazısı;
Norm kadro guncelleme işlemleri sonrasında Yonetmeliğin 26 ncı maddesinin 2 nci fıkrasında belirtilen şartları taşımayan eğitim kurumlarına ait norm kadro değişiklik taleplerinin Bakanlığa gonderilmemesi gerekir.
"Norm kadro guncellemesi yapılacağından, eğitim kurumu mudurluklerince guncelleme yapılmak uzere Bakanlığımıza gonderilen taleplerden ceşitli sebeplerle işlemi yapılamayanların eğitim kurumu mudurluğunce sisteme işlenmesi gerekmektedir."

DİKKAT SORUMLULUK YONETİCİLERDEDİR
Norm kadro guncellemesinde veri girişlerinin tam ve doğru olarak girilmesi, yanlış ve eksik veri girişlerinden oluşacak mağduriyetlerde sorumluluğun işlem yapan birimlere ait olduğunun bilinmesi bu nedenle Yonetmeliğin 24. maddesinde; "Eğitim kurumlarının yonetici ve oğretmen norm kadroları, elektronik ortamdaki mevcut veri tabanı esas alınarak eğitim kurumu mudurluğu, ilce milli eğitim mudurluğu ve il milli eğitim mudurluğunun sıralı teklifi uzerine belirlenir." hukmu cercevesinde 20/04/2016-16/05/2016 tarihleri arasında norm kadro modulune girilecek normların, eğitim kurumlarına ait bilgilerin sisteme tam ve doğru olarak, eksiksiz bir bicimde suresi icerisinde girilmesi onem arz etmektedir.
Girilecek verilerle belirlenen norm kadrolara yapılan atamalarda doğacak hatalardan eğitim kurumları mudurleri ile il ve ilce milli eğitim mudurlukleri sorumlu tutulacaktır. Bakanlık kontrolu sırasında gerceğe aykırı bilgilerin sisteme girilmesinin tespit edilmesi durumunda sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılacaktır.
MEMURLAR.NET'İN ACIKLAMALARI
OĞRETMENLERİN YAPMASI GEREKENLER NELERDİR?

Oğretmenlerimizin alanındaki ders yukunun nasıl hesaplanacağını bilmesi gerekmektedir. Aynı alandaki okuldaki oğretmen sayısı, ders yuku, secmeli ders yuku vs. gibi bilgiler elde edilerek toplam ders yuku bulunarak okuldaki bir alanda bulunan norm kadro sayısı hesaplanır ve okulun hesapladığı norm kadro sayısı ile karşılaştırılarak doğru yapılıp yapılmadığı kontrol edilmelidir. Bunun icin aşağıda yer verdiğimiz dosyaları titizlikle incelemesi gerekmektedir.
Yukarıda yer verdiğimiz resmi yazıya gore okul yetkililerinin okuldaki ders yukleri ve alanın norm kadro sayısını oğretmene tebliğ etmesi gerekmektedir. Okul yetkililerimizin eski mevzuat bilgileri ile değil de değişen yeni yonetmelik hukumlerine gore alanların norm kadrolarını belirlemeleri ve haksız yere norm fazlası oğretmen meydana getirilmemesi icin aşağıda yer verdiğimiz dosyaları titizlikle incelemesi gerekmektedir.
Orneğin Genel Bilgi ve Meslek Dersleri Oğretmenleri norm kadrosunda artık kalan 15 saat ders yukune ve Atolye ve Laboratuvar Dersleri Oğretmenleri norm kadrosunda artık kalan 20 saat ders yukune norm verilmemektedir. Normlar yeni yonetmeliğe gore Genel Bilgi ve Meslek Dersleri Oğretmenlerinde 21 saat ve katları, Atolye ve Laboratuvar Dersleri Oğretmenlerinde 20 saat ve katları şeklinde norm alınabilmektedir. Sadece bolge normundan toplamda artık 21 ve 40 saat derslere bolge normu norm alınabilmekte buda bir sonraki norm guncellenmesinde bolge normunun başka bir okula gitmesine neden olmaktadır. Konunun daha net anlaşılması icin "Norm kadroda bolge normu nasıl hesaplanır?" dosyamızın incelenmesi gerekmektedir.
Halk Eğitim Merkezleri norm guncelleme yazısı ve acıklaması Biz ise 2014 yılında Norm Kadrolara İlişkin Yonetmeliğin değişmesi dolayısıyla Norm kadroların belirlenmesinde dikkat edilecek hususlarla ilgili haberlerimizi guncelleştirerek yeniden yayımlıyoruz. Linklerde yer alan haberlerimize yapılan eski tarihli yorumları dikkate almayınız.
Norm kadroların belirlenmesinde dikkat edilecek hususlarla ilgili haberlerimiz icin aşağıdaki haberimizi tıklayabilirsiniz.
Ahmet KANDEMİR
MEB en sonunda norm fazlasının ilce icinde onceliği vardır dedi MEB Norm Kadro Yonetmeliği Resmi Gazete'de Danıştay; Anaokullarına rehberlikci normu verilsin ve normlar belirli bir takvimde guncellensin dedi MEB, rehber oğretmenlere eski okuluna donme hakkı da vermelidir Eski Anaokulu Rehber Oğretmenleri dikkat İstifa eden yada normu duşen yoneticinin durumu, okuldaki oğretmeni norm kadro fazlası yapar mı? Norm kadroda ders yuku nedir, nasıl hesaplanır? Norm kadroları Bakanlıkca belirlenecek eğitim kurumları hangileridir? Norm kadroda bolge normu nasıl hesaplanır? Teknoloji ve tasarım oğretmeni norm kadrosu nasıl belirlenir? Rehberlik alan oğretmeni norm kadroları nasıl belirlenir? Ozel eğitim oğretmeni norm kadroları nasıl belirlenir? Norm kadro fazlası oğretmenler hakkındaki son durum nedir? Okul Oncesi Oğretmeni norm kadroları nasıl belirlenir? Sınıf oğretmeni norm kadroları nasıl belirlenir? Genel Bilgi ve Meslek Dersleri Oğretmenleri norm kadrosu nasıl belirlenir? Trafik ve İlk Yardım hangi dersin norm kadro ders yukune dahil edilir? Norm kadrosu fazlası oğretmenlerin tespitine ilişkin Danıştay'ın kararı Sınıf oğretmenlerinden hangisi norm kadro fazlası olur? İsteğe gore norm kadro fazlası belirlenemeyeceğine dair Gaziantep İd. Mah. Kararı Norm kadroların tespitinde sorumluluk kimlere aittir? Hizmet puanı aynı olan oğretmenlerden hangisi norm kadro fazlası olacaktır? Norm kadro fazlası olanlar nasıl belirlenir? İlkoğretimde sınıftaki oğrenci sayıları ne kadar olabilir? Norm yok iken okula atananlar ile yargı kararı ile okula donen olursa kim norm fazlası olur? Mesleki ve Teknik Eğitim Alanlarında Norm Kadro Nasıl Belirlenir Konularındaki Haberlerimiz;
MEB'de devredilen okullarda norm kadro nasıl belirlenecektir? Sağlık meslek liseleri icin işletmelerde mesleki eğitimde işyeri sorununa cozum Atolye ve Laboratuvar Dersleri Oğretmeni norm kadrosu nasıl belirlenir? Meslek liselerinde oğrenci grup sayıları nasıl belirlenir? Bolum şefi egzersizi ders yukune dahildir Mesleki Gelişim dersi artık uygulamalı ders degil Mesleki Gelişim dersi norm kadroya nasıl yansıtılır? İşletmelerde mesleki eğitim ders yuku norm kadroya nasıl yansıtılır? Cıraklıkta işletmelerde mesleki eğitim ders yuku norm kadroya nasıl yansıtılır? MEB koordinatorluk ders yukunun nasıl belirleneceğini acıkladı MEB acıkladı; Meslek lisesinde norm kadro nasıl belirlenir? MEB, meslek liselerinde norm kadro ders yuku nasıl belirlenir acıkladı Norm kadro fazlası oğretmenler hakkında yapılacak işlemler Norm fazlası engelli oğretmen resen yer değiştirmeye tabi tutulamaz