Milli Eğitim Bakanı Yılmaz:"Onumuzdeki donemde 19 bin derslik, 20 bin oğretmene ihtiyac var, inşallah yapacağız. Tekli eğitimi sağlayacağız" Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Onumuzdeki donemde 19 bin derslik, 20 bin oğretmene ihtiyac var, inşallah yapacağız. Tekli eğitimi sağlayacağız." dedi.
Yılmaz, kentteki bir otelde duzenlenen Turk Dili Edebiyat Derneği 2. İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yaşayan ve halkın benimsediği Turkce'nin kullanılmasının onemli olduğunu soyledi.
Turkiye'nin 15 Temmuz'da ucuruma itilmek istendiğini anımsatan Yılmaz, "Turk milletinin ucurumun kenarına yeniden gelmemesi, şehit ve gazi olmaması icin her kamu gorevlisinin ve her aile babasının uzerine duşen gorevler var. Milli Eğitim Bakanlığı olarak kuyumcu hassasiyetiyle calışmalar yaptık. Karşıdakinin kendi evladımız, kardeşimiz olduğunu bilerek Milli Eğitimden bir tasfiyeye gittik. Bunu severek gonullu de yapmadık ama yapmak zorundaydık. Bizim bu millete olan borcumuzdu bu." diye konuştu.
Yılmaz, fikri, irfanı, vicdanı hur bir genclik istediklerini dile getirerek, başka bir şeye gerek olmadığını vurguladı.
Aynı eğitim sisteminden hem katil hem PKK'lı hem FETO'cu hem de tankın onune cıkıp canını hice sayan şehitler cıktığına işaret eden Yılmaz, bunun cozumu veya cevabının ailedeki temel eğitimden kaynaklandığını belirtti.
- İngilizce ders saati artacak
Bakan Yılmaz, eğitimde yapılan ve yapılması planlanan calışmalar hakkında şu bilgileri verdi:
"Yeni eğitim oğretim yılında ders saatlerimizi gozden gecireceğiz. AK Parti'den daha fazla eğitime onem veren hukumet olmamıştır. AK Parti iktidarları doneminde butceden en cok pay eğitime ayrılmıştır. Yaşadığımız coğrafyada ayağımıza celme takılmaya calışılıyor. O celmelere takılmadan bu milleti hakkettiği yere getirmeye calışıyoruz. Bundan sonra cok daha iyi bir Turkiye'yi, evlatlarımıza bırakacağız. Onumuzdeki donemde 19 bin derslik, 20 bin oğretmene ihtiyac var, inşallah yapacağız. Tekli eğitimi sağlayacağız."
İngilizce ders saatini artıracaklarını, bin 300, bin 400 saat arasında yabancı dil dersi vermeye calışacaklarını aktaran Yılmaz, "Onumuzdeki yıldan itibaren pilot illerden başlatacağız. Cıraklık eğitimini zorunlu eğitim kapsamına alacağız. İş başı eğitim yapana asgari ucretin yuzde 30'u kadar ucret verilecek. Bu ucretin 3'te 2'sini de devlet olarak biz odeyeceğiz. Staj ve beceri eğitimi doneminde sosyal guvence ve sağlık guvencesini yine devlet karşılayacak." dedi.
Bakan Yılmaz, yapacak cok şey olduğunu dile getirerek, "Turkiye'nin bugunu dunden daha iyi olduğu gibi inşallah yarın bugunden daha iyi olacak. Ama bunun icin mutlaka ve mutlaka birliğimizi ve beraberliğimizi artırmamız lazım. Kusurları gormemek lazım. Birliğimizi, beraberliğimizi devam ettirdiğimiz surece ve kardeşliğimizi pekiştirdikce inşallah 21. yuzyıl Turkiye'nin yuzyılı olacaktır." ifadelerini kullandı.