Bunlarla birer yıl sozleşme yaptık, eğer performanslarından memnunsak bu sozleşmeyi 4 yıla kadar uzatacağız. Eğer 4 yılın sonunda da memnunsak, inşallah bunları kadroya alacağız. Ancak kendi evlatlarımızın dışında Suriyelilere de kendi evlatlarımıza hangi eğitimi vermek istiyorsak onlara da o eğitimi vermek icin gayret gostereceğiz. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bu donemde 150 bin civarı Suriyeli oğrenciye, kendi eğitim kurumlarımızda, kendi oğrencilerimize hangi mufredatta eğitim veriyorsak, onlara da veriyoruz. 300 bin Suriyeliye de kamplarda eğitim veriyoruz. Onumuzdeki donemde inşallah 900 bin Suriyeli oğrencinin tamamına eğitim vermek istiyoruz." dedi.
Yılmaz, Fidan Yazıcıoğlu Kultur Merkezi'nde duzenlenen AK Parti Sivas İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz sonrası surecte kamu kurum ve kuruluşları ile milli eğitimde tasfiyeler yaşandığını belirtti.
Tasfiyeler nedeniyle sozleşmeli oğretmen alımını başlattıklarını anımsatan Yılmaz, "Bilin ki evlatlarınızı teslim edeceğiniz, Turkiye'nin geleceğini inşa edecek, oğretmenlerin mutlaka sozleşmeli ve mulakatla yapılan bir sınavdan gecmesi gerekir." diye konuştu.
İsmet Yılmaz, oğretmenlerin bir yıldan sonra değil, bir yıl başlamadan sozlu mulakata alınması şartını getirdiklerini aktararak, "İstiyoruz ki evlatlarımızı teslim edeceğimiz oğretmenlerimizin hicbir teror orgutuyle bir bağı olmasın. Ve anladığını anlatabiliyor mu, kendine oz guveni var mı, ulkenin değerleriyle donanmış mı ve evresel değerlere acık mı?" ifadelerini kullandı.
20 bine yakın oğretmenin atamasını yaptıklarına işaret eden Bakan Yılmaz, şunları soyledi:
"Oğretmenlerimiz gorev yerlerine başladılar ve bunların da yaklaşık yuzde 91'i en cok oğretmen acığımızın bulunduğu Doğu ve Guneydoğu Anadolu'da istihdam edildi. Bunlarla birer yıl sozleşme yaptık, eğer performanslarından memnunsak bu sozleşmeyi 4 yıla kadar uzatacağız. Eğer 4 yılın sonunda da memnunsak, inşallah bunları kadroya alacağız. Ancak kendi evlatlarımızın dışında Suriyelilere de kendi evlatlarımıza hangi eğitimi vermek istiyorsak onlara da o eğitimi vermek icin gayret gostereceğiz. Gecen yıl yaklaşık 900 bine yakın Suriyeli oğrenci vardı. Bunların 330 bine yakınına biz eğitim veriyoruz. Kimilerine kendi okullarımızda 50 bin civarı, kimilerine onların gecici kamplarında eğitim veriyoruz. Bu donemde 150 bin civarı Suriyeli oğrenciye, kendi eğitim kurumlarımızda, kendi oğrencilerimizle hangi mufredatta eğitim veriyorsak onlara da veriyoruz. 300 bin Suriyeliye de kamplarda eğitim veriyoruz. Onumuzdeki donemde inşallah 900 bin Suriyeli oğrencinin tamamına eğitim vermek istiyoruz."
Toplantıya, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, AK Parti Manisa Milletvekili Selcuk Ozdağ, Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Sivas İl Başkanı Ziya Şahin ve partililer katıldı.