ISPARTA'nın Keciborlu İlcesi'nde 8 oğrenci velisi, ortaokulda eğitim goren cocuklarına kapı kolu, silgi ve kalorifer peteğinin plastik vanası gibi cisimler fırlattığı iddiasıyla fen bilgisi oğretmeni hakkında savcılığa suc duyurusunda bulundu. Hakkında idari soruşturma başlatılan oğretmenin okuldaki gorevlendirmesi iptal edildi. Keciborlu İMKB Ortaokulu'nda gorevli fen bilgisi oğretmeni M.E., iddiaya gore ceşitli zamanlarda oğrencilere silgi ve kalorifer peteğinin plastik vanası gibi cisimler fırlatarak şiddet uyguladı. Son olarak M.E., 5-B sınıfı oğrencilerinden B.E.'ye kapı kolu fırlattı. Kapı kolu ayağına gelen cocuk, olayı ailesinden gizledi. Ancak diğer oğrenciler durumu anlattı. Bunun uzerine anne İlknur E., okula gelerek mudurle goruştu. Oğretmenin pişman olduğunun anlatılması uzerine anne şikayetten vazgecip eve dondu.
Bir sure sonra aynı oğretmen B.E.'ye sınıfta "Yine kapı kolu atarım eve kapı koluyla gidersin" dedi. Bu durumdan haberdar olan anne İlknur E., okula giderek oğretmen M.E. ve okul muduruyle goruştu. Anne E. oğretmene, "Benim cocuğuma nasıl kapı kolu atarsın? Seni şikayet edeceğim" dedi. İddiaya gore oğretmen de "Cocuklarınız durmuyor, duzgun ders işleyemiyorum, o yuzden yapıyorum" karşılığını verdi.
VELİLERDEN SUC DUYURUSU
Bu olayın ardından diğer oğrenciler de aynı oğretmenin zaman zaman kendilerine de fiziksel şiddet uyguladığını aileleriyle paylaştı. Oğrenciler, M.E.'nin derste silgi ve kalorifer peteğinin plastik vanası gibi cisimleri kendilerine fırlattığını, bazen su serptiğini bazen de parmaklarını buktuğunu soyledi. Cocuklarından gelen bilgi sonrası veliler hep birlikte oğretmeni şikayet etme kararı aldı. Onceki gun Cumhuriyet Savcılığına giden 8 veli, oğretmen hakkında suc duyurusunda bulundu. Oğrenciler de savcılıkta ifade verdi.
COCUKLAR KORKUP BAŞKANA KACTI
Dun sabah okula giden oğrenciler ise fen bilgisi dersine M.E.'nin gireceğini duyunca korkarak okuldan kactı. Keciborlu Belediye Başkanı Ak Partili Yusuf Murat Parlak'ın kızının da aralarında bulunduğu oğrenciler, belediyeye geldi. Oğrenciler Başkan Parlak'a durumu anlatırken, bir sure sonra olayı haber alan aileleri de belediyeye geldi. Başkan Parlak, Kaymakam vekili Vali Yardımcısı Fatih Aksoy'dan randevu aldı ve veliler Aksoy'a da durumu anlattı.
İDARİ SORUŞTURMA YAPILIYOR
Olayla ilgili acıklama yapan Kaymakam vekili Fatih Aksoy, oğretmenle ilgili idari soruşturma başlatıldığını acıklarken, "Cocuklar okula devam edecek" dedi.
İl Milli Eğitim Muduru İlyas Can da oğretmen hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını belirterek, okuldaki gorevlendirmesinin ise İlce Milli Eğitim Mudurluğu'nce iptal edildiğini kaydetti.
Kadrosu aynı ilcede başka bir okulda bulunan ancak Keciborlu İMKB Ortaokulu'nda fen bilgisi oğretmeni olarak gorevlendirilen M.E.'nin gorevlendirmesinin iptal edildiği ve diğer okula donduğu belirtildi.
'COCUKLARIMIZ OKULA GİTMEK İSTEMİYOR'
Yaşanan olayı anlatan İlknur Erdoğdu, cocukların şiddete maruz kaldığını aktarırken, şoyle dedi:
"Fen dersi oğretmeni cocuklarımızı hem tehditle hem de bir şeyler atarak korkutmuş. İlk olarak cocuğuma kapı kolu fırlatıyor, dokum bir maddeden. Arkadaşı savunmaya kalkınca da kure gibi bir şey fırlatıyor, başka bir cocuğun parmağını burkuyor. Daha once başka bir cocuğumuzun boğazına yapışıyor, sarsıyor cocuğumuzu. Yani bir- iki değil bir suru olay oldu. Cocuklarımız okula gitmek istemiyor."
'COCUĞUM COK ETKİLENDİ'
Ulku Gol de "Psikolojik acıdan cocuğum cok etkilendi. Hocanın yaptığı şeyden pişmanlık duymaması ve 'Yapacağım' demeye devam etmesi bizi şikayete yonlendirdi. Cocuğumuz psikolojisini nasıl duzelteceğiz bilmiyorum" diye konuştu.