EĞİTİM-Sen Marmaris Şube Başkanı Altan Kumbasar, gecen yıl 29 Aralık'ta yaptıkları 1 gunluk iş bırakma eylemi nedeniyle sendikaya bağlı, ilcede 56, il genelinde ise 260 oğretmenin diğer illere atanacağını one surdu. Kumbasar, 'Surgun' olarak nitelendirdiği durumun oğrencileri mağdur edeceğini savundu. Eğitim-Sen Marmaris Şube Başkanı Altan Kumbasar, gecen yıl 29 Aralık'ta, Guneydoğu'daki oğrencilerin eğitim hakkının ellerinden alındığı gerekcesiyle Eğitim-Sen olarak 'Savaşa değil eğitime butce ayıralım' sloganıyla eylem yaptıklarını hatırlattı. Kumbasar, bu nedenle, Cumhuriyet tarihinde Muğla'daki 'En buyuk surgun vakası' ile karşı karşıya kaldıklarını one surdu. Kumbasar, şu iddialarda bulundu:
"Muğla'dan 260 oğretmen, Marmaris'ten ise 56 oğretmen eyleme destek verdi. Aradan gecen zamanda OHAL'in başlamasıyla bizlere soruşturmalar acılmaya başladı. Savunmalarımız istendi. Fethiye'de eyleme katılan oğretmenlerin il dışına tayini onerildi. Bunun anlamı; Muğla'da 260 oğretmenin il dışına tayini cıkarılacak. Bunun bilgisine ulaştık. Marmaris'te oğretmenlerden savunmalar istendi. Bunun sonunda da il dışı tayinleri onerilecek. Sadece oğretmenler değil, oğrenciler de mağdur edilecek. Muğla genelinde eğitime değer veren, bilimsel eğitimle butunleşmiş eğitimcileri eğitimin icerisinden cıkartmak istiyorlar. Demokratik, laik, Ataturkcu oğretmenleri bu sistemin icerisinden cıkartıp kendi adamlarını yerleştirmeye calışacaklar."
Eğitimin kutsal olduğunu, oğretmen olarak vatan toprağının her karışında mesleği yapmaktan şeref duyacaklarını belirten Kumbasar, şoyle devam etti:
"Bize verilen bu cezalarla esasen oğrenci ve veliler mağdur ediliyor. Oğretmen olarak her karış toprakta eğitim vermeye hazırız. Ancak onumuzde TEOG gibi sınavlar var. Oğretmenlerin il dışına surulurcesine tayin edilmesi oğrencileri mağdur edecek. Sadece Marmaris'te 3 bin oğrenci mağdur olacak. Muğla genelinde ise bu sayı 18 binleri bulacak."