OSYM bazı oğretmenlere zorunlu sınav gorevi vermeye başladı 2016 yılının başlarında;
Halkeğitim Merkezi, Mesleki Eğitim Merkezi, Bağımsız Anaokulu oğretmenlerini sistemden cıkaran ve sınav gorevi almalarını engelleyen OSYM, şimdilerde gorev istemeyen oğretmenlere gorev vermeye başladı.
OSYM 20 Kasım 2016 tarihinde yapılacak olan KPSS Ortaoğretim sınavında, sınav gorevi istemeyen oğretmenlere sınav gorevi vermiştir. Sınav gorevi verilen oğretmenler sınav gorevinin iptali icin sistemi actıklarında İPTAL butonunun kaldırıldığı ve iptal etmek isteyenlerin mazeretlerini faks yoluyla bildirmeleri istenmektedir. Oysa ki faks sistemi ile başvuruda da sorunlar yaşanmaktadır.
OSYM'nin Halkeğitim Merkezi,Mesleki Eğitim Merkezi,Bağımsız Anaokulu Oğretmenlerinin de sisteme alınması icin Eğitim İş Sendikası tarafından yapılan başvuruya verdiği cevapta;

denilmektedir.
OSYM "yeterli gorevli var bu nedenle bu oğretmenleri havuza almıyorum" dese de oyle gorulmektedir ki ozellikle KPSS sınavlarında yeterli gorevli bulmakta zorlanmaktadır.
OSYM bu oğretmenleri de sisteme almalı ve oğretmenlerin istekleri dışında verilen gorevleri iptal hakkı tanımalıdır. Kamu gorevi adı altında bir tasarrufa gitmek kurum ciddiyetine de hukuka da aykırıdır. Kilometrelerce uzaklara verilen, ozel sebeplere bağlı olarak yapılamayacak gorevleri kabul etmeyen oğretmeni haksız gormek mumkun değildir. Dinlenme hakkı anayasal haktır ve hafta sonu kanunen dinlenme zamanıdır.
Gonulluluk esasına dayalı olarak gorev verilmesi icin caba harcanmalı ve emsal gorev yapan ve aynı haklara sahip oğretmenleri de sisteme dahil edilmelidir.
Maksut BALMUK