Hazırlık Sınfları ile ilgili nakil ve gecişler Kasım ayından sonra yapılmayacaktır. Tum Ortaoğretim kurumlarının sınıf seviyesinde ise Aralık ve Mayıs ayları icerisinde nakil ve gecişler yapılmayacaktır. Ortaoğretim Kurumları Yonetmeliğinin Nakil ve Gecişlerle ilgili aşağıda belirtilen maddeleri gereği HAZIRLIK SINIFLARI İLE İLGİLİ NAKİL VE GECİŞ İŞLEMLERİ KASIM AYINDAN SONRA TUM ORTAOĞRETİM KURUM VE SINIF SEVİYELERİNDE İSE ARALIK VE MAYIS AYLARI İCERİSİNDE NAKİL VE GECİŞLER YAPILAMAYACAKTIR.
Bu nedenle Nakil ve Geciş yapmak isteyen oğrenci ve velilerine gerekli bilgilendirmenin okul mudurluklerince yapılarak 29 KASIM 2016SALI GUNU MESAİ BİTİMİNE KADAR NAKİL BAŞVURULARININ doğru bir şekilde e-Okul Yonetim Bilgi Sistemine girilerek 30 KASIM 2016CARŞAMBA GUNU NAKİL KABUL ONAY VEYA RED İŞLEMLERİNİN mutlaka doğru bir şekilde yapılması gerekmektedir.
OOKY-Madde 38- (4) (Değişik:RG-1/7/2015-29403) a) (Değişik:RG-28/10/2016-29871)
Nakil ve geciş başvurusu, ARALIK VE MAYIS AYLARI HARİC OLMAK UZERE HER AYIN İLK İŞ GUNUNDEN BAŞLAYARAK SON İŞ GUNUNDEN ONCE veli tarafından calışma saatleri icerisinde oğrencinin oğrenim gorduğu okul mudurluğune dilekce ile yapılır. Başvuru, oğrencinin nakil şartlarını taşıması halinde naklen gidilmek istenilen okul mudurluğune e-Okul sistemi uzerinden iletilir. ONAY VEYA RET İŞLEMİ NAKİL İSTENİLEN OKUL MUDURLUĞUNCE E-OKUL SİSTEMİ UZERİNDEN AYIN SON İŞ GUNU CALIŞMA SAATLERİ İCERİSİNDE GERCEKLEŞTİRİLİR.
OOKY-Madde 38- (6) (Değişik:RG-1/7/2015-29403) Nakil şartlarının taşınması durumunda;
a) Hazırlık sınıflarından hazırlık sınıfı bulunmayan okulların 9 uncu sınıflarına, hazırlık sınıfı bulunmayan okulların 9 uncu sınıflarından hazırlık sınıflarına yeterlilik sınavı aranmadan,
b) Hazırlık sınıfı bulunmayan okulların 9 uncu sınıflarından hazırlık sınıfı bulunan okulların 9 uncu sınıflarına yeterlilik sınavına bağlı olarak
İCİNDE BULUNULAN OĞRETİM YILININ KASIM AYININ SON İŞ GUNUNE KADAR NAKİL VE GECİŞ YAPILABİLİR. BU AYDAN SONRA BU SINIFLAR ARASINDA NAKİL VE GECİŞ YAPILAMAZ. Ancak, hazırlık sınıfı olan okulların kendi aralarındaki nakil ve gecişler bu Yonetmeliğin nakillerle ilgili hukumlerine gore yurutulur.