İzmir Ciğli'de bir ilkoğretim okulu son sınıf oğrencisi, oğretmeninin yaptırdığı bir calışmada kağıda, halasının eşinin kendisine yıllarca suren taciz olayını yazdı İzmir'in Konak ve Ciğli ilcelerinde, lise ve ilkoğretim okulunda gorevli 2 rehber oğretmen gecen hafta oğrencilerine, "Başınızdan gecen ve kimseye anlatamadığınız en kotu olayı yazın" diyerek bir calışma yaptı. Ciğli'de ilkoğretim okulu son sınıf oğrencisi, kağıda halasının eşinin kendisine yıllarca suren taciz olayını yazdı. Eniştesinin her gun kendisine uyguladığı cinsel tacizi ayrıntılı şekilde anlatan 13 yaşındaki kız oğrencinin yazdıkları uzerine rehber oğretmen durumu polise bildirdi. Polis ekipleri, eniştesi E.E.'yi gozaltına aldı. E.E. tutuklandı.
Ciğli'deki olaydan habersiz Konak'ta bir lisede gorevli rehber oğretmen de lise birinci sınıf oğrencilerine dağıttığı kağıtlara "Biyografinizi yazın" dedi. 14 yaşındaki bir kız oğrenci "Hocam unutamadığımız bir olayı da yazabilir miyiz?" diye sordu. Oğretmenin 'Tamam' demesi uzerine kız oğrenci, "Ust komşumuz yıllarca bana cinsel taciz uyguladı" diye yazdı. Kağıtta okudukları uzerine rehber oğretmen durumu polise bildirdi. Kucuk kıza cinsel taciz uygulayan M.C. gozaltına alındı ve cıkarıldığı mahkemede tutuklandı. İzmir Emniyet Muduru Huseyin Aşkın'ın talimatıyla tum okullardaki rehber oğretmenlere yazı gonderildi, rehber oğretmenlerden benzer calışmalar istendi.
Neşet DİŞKAYA