Oğrenciler, 15 Temmuz gecesi yaralanan ve tedavisi suren oğretmen Derya Ovacıklı'yı Oğretmenler Gununde ziyaret etti Fetullahcı Teror Orgutunun (FETO) darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi yaralanan ve tedavisi suren oğretmen Derya Ovacıklı'yı 24 Kasım Oğretmenler Gunu'nde lise oğrencileri yalnız bırakmadı.
Kahramankazan'da gorev yapan Ovacıklı'yı henuz tedavisi bitmediği icin Gazi Universitesi Tıp Fakultesi Hastanesindeki odasında ziyaret eden Ozel Akıllı Okul oğrencileri, gazi oğretmenin Oğretmenler Gununu kutladı.
Ziyarete gelen oğrencilerle tek tek kucaklaşırken gozyaşlarına hakim olamayan Ovacıklı, ziyaretin kendisini cok mutlu ettiğini soyledi.
Oğrencilerle hasret gidermenin, onlara sarılmanın kendisi icin en buyuk servet, en guzel hediye olduğunu belirten Ovacıklı, "Oğretmenlik mesleğini secmemdeki en buyuk etken, ilkokul oğretmenimin gosterdiği anne şefkatiydi. O anne şefkatini butun oğrencilerime gosterebilmek adına bu mesleği sectim." dedi.
Oğretmenler olarak, doğru eğitim verilen evlatların, vatanı, milleti icin Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un izinde emek verdiğini gorduklerini dile getiren Ovacıklı, "15 Temmuz'u artık demokrasimizin, milli birlik ve beraberliğimizin kurtuluş gunu olarak kabul ediyoruz. Oğrencilerime 15 Temmuz'dan sonra 'Oğretmen senin icin nedir' sorusunu yonelttim. Bu soruyu 'Oğretmen eskiden bir mum misali sadece bulunduğu yeri aydınlatırdı ama 15 Temmuz'dan sonra anladık ki bir oğretmen bile koca bir ulusu aydınlatabiliyormuş' dediler." ifadelerini kullandı.
Ovacıklı, oğrencilerin hayatlarını 15 Temmuz oncesi ve sonrası olarak ikiye ayırdıklarını ve artık vatan savunmasında neyi, ne şekilde yapacaklarını cok daha iyi bildiklerini, bunun kendisi icin en buyuk kazanım olduğunu vurguladı.
Oğrencilerini cok ozlediğini ileten Ovacıklı, "Şimdi buradalar, oğretmenlerini cok mutlu ettiler. Ben oğretmen olduktan sonra onlara 'aldığım nefes' dedim. Şu hastane odasında en cok ozlediğim o derin nefes, yani onlardı. Hastanede her şeyimiz tam ama evlatlarımı gorememek, yavrularıma sarılamamak benim icin cok buyuk bir ozlemdi." diye konuştu.
Ovacıklı, oğretmenliği bir yaşam tarzı olarak gorduğune işaret ederek, şoyle devam etti:
"Okul nasıl ki sadece dort duvar arası değilse bir oğretmen de sadece dersi anlatan kişi değildir. Oğretmen, oğrenciler icin her şeydir.

Oğretmenlik, sadece ders anlatmak değil, dersten sonra onlarla sosyal ve kulturel aktivitelere katılmak, onları bu alanda yetiştirmek de bir oğretmenin yureğindeki hisssiyattır. Daha annelerinizin kucağında bizlere geliyorsunuz, evladımız oluyorsunuz. Benim bir tane evladım var. İnsanlar 'Neden daha fazla evlat sahibi olmadın' deyince 'Benim milyonlarca evladım var, size anlatamayacağım kadar cok. Belki isimlerini unuturum ama gozlerini hic unutmam' dedim ki.
Bir hastane odasındayım. 15 Temmuz gazisi ve Turk kadınıyım, aynı zamanda sizler soylediğiniz icin soyluyorum, 'kahraman oğretmenimiz' diyorsunuz, Allah razı olsun oyleyim, şu anda yaşadığım, emin olun ikinci kurşundan sonra o gozumu kapatırken ki huzurla aynı. O zaman kelime-i şehadet getirirken ne huzur hissettiysem şu anda evlatlarımın elini tutarken aynı huzuru hissediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki sizler bu vatanı, bu milleti, bu bayrağı savunacaksınız."
- "En etkili ilac"
Ovacıklı, oğrencilerle kendisini ziyarete gelen edebiyat oğretmenleri Tuba Doğan ve Kubra Altan'a da sarılarak, "Biliyoruz ki sizler varsınız, sizler bizim adımıza oğrencilere dokunuyorsunuz. Yureklerine, ruhlarına dokunuyorsunuz. Ben bu 4 ayı boyle gecirdim. Bu kadar anlamlı bir gunde beni yalnız bırakmadığınız icin hepinize cok teşekkur ediyorum. Ozellikle evlatlarıma, o derin nefesi bana aldırdığınız, tekrar ayağa kalkmak icin iyileşme surecimi kısalttığınız icin hepinize cok teşekkur ediyorum. Bu, benim icin en etkili ilactan cok daha etkili." şeklinde konuştu.
Turkiye'nin artık eski Turkiye olmadığının altını cizen Ovacıklı, "15 Temmuz oncesinden sonrasına cok değişti Turkiye'de. Şu guc sadece Turk milletinde, Turk evladında olan bir guc. Bana 'Turk gencliğinin son donemdeki durumuna uzuluyor musunuz oğretmenim' diye bir soru geldi. Ben de "Turk gencliği beni uzmez. Niye uzsun? Onlar doğuştan vatan sevgisiyle, yuksek bir unvanla doğar, gerekli olduğunda da onu her kademede her zaman gosterirler. Onlardan umit kesilemez, onların temelleri doğuştan sağlam' dedim."

Ziyarette oğrencilere eşlik eden okul muduru Murat Anıl Karacan da Ovacıklı'nın Oğretmenler Gununu kutladı.
"O hain saldırıda, vatanın geleceği ve oğrencilerin istikbali konusunda canınızı siper ettiniz. Hakkınızı hicbir şekilde odeyemeyiz." diyen Karacan, Ovacıklı'ya plaket takdim etti.
Ovacıklı, butun oğrencileri yanına alarak hatıra fotoğrafı cektirdi.