Balıkesir'in Erdek ilcesine bağlı kırsal Tatlısu Mahallesi'ndeki ilkokulun muduru, uc sınıfından ikisi depo olarak kullanılan ve catısı akan okulu oğretmen arkadaşlarıyla onarıp, eğitime kazandırdı. İzmir'deki 9 Eylul Universitesinden mezuniyeti sonrası sınıf oğretmeni olan ve 8,5 yıl Samsun'da gorev yapan 32 yaşındaki Fatih Celikkıran , 2015 yılının şubat ayında, Balıkesir'in Erdek ilcesindeki Tatlısu İlkokuluna mudur olarak atandı.
Kırsal Tatlısu Mahallesi'ndeki okulun uc sınıfından ikisinin depo olarak kullanıldığını ve catısının aktığını gorunce buyuk uzuntu yaşayan Celikkıran, binayı yenilemek ve atıl hale gelen sınıfları yeniden kullanıma acmak icin oğretmen arkadaşları Serkan Tosun ve Yeliz Onal ile kolları sıvadı.
Hafta sonlarını bile okulda gecirip, once catıdaki gocuğu onaran, ardından duvarlarını boyayıp yeniledikleri ilkokulun atıl durumdaki sınıflarını eğitime kazandıran oğretmenler, okulda bir de kutuphane oluşturdu.
Tatlısu İlkokulu Muduru Fatih Celikkıran, AA muhabirine yaptığı acıklamada, tek amaclarının cocukların yuzlerinin gulmesi, vatana ve millete yararlı bireyler olarak yetişmesi olduğunu soyledi.
Okul daha once eski ve bakımsız olduğu icin velilerin cocuklarını Bandırma'ya gonderdiklerini vurgulayan Celikkıran, "Şimdi 30 oğrenciyi okulumuza kayıt yaparak buyuk bir mutluluk yaşadım. Kendi kızımı da calıştığım okuluma kaydettim ve o da burada eğitim goruyor." dedi.