Erzincan'da doğuştan konuşma bozukluğu olan ilkokul oğrencisi Ekinsu Altınok, 4 yıllık eğitim sonucu konuşmasına destek olan sınıf oğretmeni Murat Akay'a "Oğretmenler Gunu" dolayısıyla şiir okuyunca Akay'ı ağlattı Erzincan'da doğuştan konuşma bozukluğu bulunan ilkokul oğrencisi, 4 yıllık eğitim sonucu konuşmasına destek olan oğretmenine, "Oğretmenler Gunu"nde şiir okuyup duygusal anlar yaşattı.
Kent merkezindeki Erzincan Gazi İlkokulunun 4-C sınıfında, "Oğretmenler Gunu" sebebiyle etkinlik duzenlendi. Etkinlikte oğrenciler cicek verip 24 Kasım Oğretmenler Gunu'nu kutladıkları sınıf oğretmenleri Murat Akay'a şiirler okudu.
Okula kaynaştırma oğrencisi olarak başlayan ve doğum oncesi gecirdiği travma sebebiyle konuşma bozukluğu (disleksi) olan 10 yaşındaki Ekinsu Altınok da Akay'a şiir okuyup cicek takdim etti.
Altınok'un okula başladıktan sonra aldığı eğitim sayesinde konuşup şiir okuyabildiğini goren oğretmeni Akay, gozyaşlarını tutamadı.
Oğrenci Altınok'un konuşmasında emeği gecen oğretmen Murat Atay, 21 yıllık meslek hayatında bugune kadar oğrencilerinden aldığı en anlamlı hediyenin Altınok'un kendisine şiir okuması olduğunu ifade etti.
Konuşamayan Altınok'un şiir okuyabilmesine cok sevindiğini dile getiren Akay, şoyle devam etti:
"Bu okula geldiğim ilk yıl birinci sınıfları almıştım. Sınıfımız 24 oğrenciden oluşuyordu. Ekinsu Altınok da bu oğrencilerden biriydi fakat konuşamıyor, duşuncelerini ve duygularını ifade edemiyordu. Birinci yıl okuma yazma calışmaları ağırlıkta olduğu icin Altınok'un bu sorununu nasıl cozebiliriz diye duşunduk ve annesi Gulcan Ozgul Altınok'u bazı donemlerde sınıfa aldık. Aradan 4 yıl gecti ve Ekinsu Altınok annesinin de desteğiyle mesafe kat etti. Konuşamayan cocuk artık sesler cıkarmaya, iki uc kelimelik cumleler kurmaya başladı. Bana oğretmenler gununde şiir okuyunca cok duygulandım. Umarım bundan sonra Ekinsu daha cok yol kat edecek ve daha buyuk başarılar yakalayacak."
Anne Altınok ise 18 yıl sonra cocuk sahibi olduğunu ifade ederek, bu sure sonunda dunyaya gelen kızı Ekinsu Altınok'un konuşma bozukluğu olduğunu dile getirdi.
Kızının konuşma bozukluğunu 4 yaşındayken fark ettiklerini anlatan anne Altınok, "Bir rehabilitasyon merkezine gittik. Anaokulunda bazı sıkıntılar yaşadık ve 4 seneden beri buyuk gayretle Ekinsu'yu okuttuk, konuşturduk ve yazdırdık. Tabii diğer arkadaşlarından biraz geriydi ama kendisiyle bir başarı elde ettik. Oğretmenine hep 'Murat Akay' diyordu ama kısa sure once 'oğretmenim' dedi. Bu da oğretmeninin cok hoşuna gitti diye cocuğum Oğretmenler Gunu'nde oğretmeni icin şiir okudu." diye konuştu.

- İlk şiirini oğretmenine yazdı
Kızının 4 yıllık bir cabayla ilk kez şiir okuyabilecek seviyeye gelmesine cok sevindiklerini dile getiren anne Altınok, kızının oğretmeni Akay başta olmak uzere tum oğretmenlerin Oğretmenler Gunu'nu kutladı.
Oğrenci Ekinsu Altınok, oğretmeni Murat Akay'a okuduğu şiirinde şu dizelere yer verdi:
"Oğretmenim ana gibi baba gibi
Oğretmenim bilirmiş seni nasıl sevdiğimi

Sorsan bana nerede yerin
Gosteririm ben kalbimi
Ana değil ana gibi baba değil baba gibi
Oğretmenim bende sevgin can icinde bir can gibi"