Kahramanmaraş'ta, 50 yıl oğretmenlik yapan, 4 cocuğu da kendisi gibi oğretmen olan 70 yaşındaki Metin Aydın, emekliliğinin ardından bir rehabilitasyon merkezinde engellileri yaşama bağlamak icin ter dokuyor. İsmail Hakkı Demir
Kahramanmaraş'ın Andırın ilcesinde yaşayan Metin Aydın Aydın, 1966'da yılında Yozgat'ın Akdağmadeni ilcesinde başladığı oğretmenlik mesleğini 30 yıl yaptıktan sonra emekli oldu.
Cocukları da kendisinin izinden giderek oğretmen olan Aydın, emekliliğin ardından koylerde vekil oğretmen olarak surdurduğu mesleğinden hic kopmadı.
İlerleyen yaşına aldırmadan surekli kendini geliştirerek, kurslarda sertifikalar alan Aydın, kendini engellilere adadı. Ozel bir rehabilitasyon merkezindeki engellilere eğitim veren Aydın, aynı zamanda aileleriyle de goruşerek, engellilerin sosyal yaşama katılmaları, eğitim almaları ve yaşama bağlanmalarını sağlıyor.
Aydın, oğretmenlik mesleği sayesinde bugune kadar yuzlerce oğrenci yetiştirdiğini soyledi. Yaklaşık 30 yıllık meslek hayatında vatanına, milletine hizmet ettiğini belirten Aydın, 4 cocuğunun da kendisi gibi oğretmen olduğunu aktardı.
Yetiştirdiği oğrencileriyle karşılaştığında "hocam" diyerek elini opmelerinin kendisini cok mutlu ettiğini dile getiren Aydın, "Meslek hayatımda oğrencilerime faydalı olduğuma inanıyorum. Hala da oğretmenliğe doymadım. Hem oğrenmek hem de oğretmek benim aşkım. Cunku Hz. Ali'nin 'Bana bir harf oğretenin kolesi olurum' sozunu kendime hedef edindim. Onun icin ilim oğrenmeyi de oğretmeyi de cok seviyorum." diye konuştu.
"Olene kadar oğretmenlik yapacağım"
Emekli olduktan sonra bir sure vekil oğretmenlik yaptığını, şimdi de mesleğini zihinsel engellileri eğiterek surdurduğunu belirten Aydın, "Elim kolum tuttuğu, sağlığım izin verdiği muddetce olene kadar oğrencilere oğretmenlik yapmak hizmetinden hic geri kalmam." dedi.
Sağlıklı oğrencilere bir şey oğrettiği zaman mutlu olduğunu, engelli oğrencilere bir şey oğrettiğinde ise yaşadığı mutluluğu tarif edemeyeceğini dile getiren Aydın, "Engellilere yaşama aşkını vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu daha başka bir zevk. Onun icin engellilere hizmet etmek hem cok sevap hem de cok faydalı. Bundan sonraki yaşamımı da engellilere adadım. Engeli olmayan kişilere yardımcı olmaktan da mutluluk duyarım." ifadelerini kullandı.
Aydın'dan rehabilitasyon eğitim alan hafif zihinsel engelli Zafer Tor, hayatından mutluluk duyduğunu, oğretmenini cok sevdiğini ifade ederek, "Oğretmenim bana ders veriyor. Benimle ilgileniyor. Ailemizle de ilgileniyor. Bana ve aileme cok faydalı oluyor." diye konuştu.