Doğuştan gorme engelli 10 yıllık edebiyat oğretmeni Serkan Ciğdem, oğrencilerine edebiyatı sevdirmeye calışıyor. SONER KILINC
Doğuştan gorme engelli edebiyat oğretmeni Serkan Ciğdem, cok severek sectiği mesleğini yaparken oğrencilerine edebiyatı sevdirmeye calışıyor.
Uşak Sultan Halil Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde edebiyat oğretmeni olarak gorev yapan doğuştan gorme engelli Serkan Ciğdem, mesleğine olan tutkusu, oğrencileriyle ilişkisiyle dikkat cekiyor.
Beyaz bastonuyla cıktığı evinden belediye otobusuyle her gun okuluna buyuk bir sevgiyle giderek oğrencileriyle buluşan Serkan oğretmen, mesleğine ve edebiyata olan sevgisiyle hem oğrencilerine edebiyatı sevdiriyor calışıyor hem de onları geleceğe hazırlıyor.
Gorme engelli oğretmen olmayı ve oğrencileriyle ilişkisini AA muhabirine anlatan Ciğdem, engeli nedeniyle guc şartlarda eğitimini tamamladığını, cok sevdiği edebiyata olan ilgisini geliştirerek oğretmenlik mesleğini sectiğini soyledi.
Ciğdem, gorme engelli bir cocuk olarak kucukken hep hangi mesleği yapacağını duşunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
"Ailemin bana verdiği oz guven ile ilk, orta ve lise eğitimimi tamamladım, daha sonra Ataturk Universitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakultesi Edebiyat Oğretmenliği Bolumunu kazandım. Okulda edebiyata olan ilgim adeta tutkuya donuştu. Okulu bitirdikten sonra oğretmenlik mesleğine başladım ve bildiklerimi oğrencilerime anlatmaya, edebiyatı sevdirmeye calıştım. Halen aynı universitede eğitim bilimleri alanında doktora yapıyorum." dedi.
"Oğrencilerim benim arkadaşım, dostum"
Altı Nokta Korler Derneği Uşak Şube Başkanlığı gorevini de yuruten Ciğdem, gorme engelli oluşunun oğrencileriyle ilişkisinde diğer oğretmenlerin yaşayabilecekleri dışında farklı bir sorun getirmediğini ifade etti.

Ciğdem, oğrencilerini cok sevdiğini her birini aynı zamanda birer arkadaşı, dostu olarak kabul ettiğini belirterek, duygularını şu sozlerle aktardı:
"Her oğretmenin yaşadığı guclukleri elbet ben de yaşıyorum ancak oğrencilerim bana engelimden dolayı daha yakın ve dengeli yaklaşıyor. Orneğin benim derslerimde oğrenciler gurultu yapmaz cunku ben onlara arkadaş gibi yaklaşıyorum. Benim icin sınıfta oğrencilere hitap etmek, bildiklerimi anlatmak, edebiyatı sevdirmeye calışmak en buyuk mutluluk, oğrencilerimle bir arada olduğumda tum zorlukları unutuyorum. Onlar benim sadece oğrencilerim değil, zil caldığında her biri arkadaşım, dostum. Ders aralarında onlarla edebiyat uzerine sohbetler yaparız, sanırım bana duydukları saygı onların edebiyata olan ilgisini artırıyor."
Okul muduru Ulaş Akıncı ise Ciğdem'in meslektaşları ve oğrencileri ile diyaloğunun cok sıcak olduğunu belirterek "Serkan oğretmen, yaşam enerjisi, edebiyata ve oğretmenlik mesleğine olan sevgisi ile bizleri surekli olarak motive ediyor. Onu tanımak ve onunla calışmak bizler icin bir şans." ifadelerini kullandı.