Bilindiği uzere 2006 yılında 5450 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Bağlı Okulların Milli Eğitim Bakanlığına Devredilmesi İle Bazı Kanunlarda ve Kanun Hukmunde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile kurumların eleman yetiştirmek uzere actıkları Anadolu Meteoroloji Meslek Lisesi, Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi ile Sağlık, Tarım ve Adalet Meslek Liseleri, Doner Sermaye İşletmeleri, Eğitim Merkezleri ve Kursları Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiştir.
Bu kanunun "Kadroların aktarılması ve personelin nakli" başlıklı 5. maddesine gore Milli Eğitim Bakanlığına devredilen kurumların eleman yetiştirmek uzere actıkları Anadolu Meteoroloji Meslek Lisesi, Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi ile Sağlık, Tarım ve Adalet Meslek Liseleri, Doner Sermaye İşletmeleri, Eğitim Merkezleri ve Kurslarındaki personel Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiş olup bu kanunun ekindeki cizelgelerde yer alan ihdas edilen oğretmen unvanlı kadrolara, kadro ve gorev unvanları değişmeyenler ise ihdas edilen aynı unvanlı kadrolara aktarılmışlardır.
Peki, MEB'e aktarılan bu okullardaki Veteriner Hekim, Biyolog, Muhendis, Ev Ekonomisti unvanlı kadrolarda bulunanların norm kadroları nasıl belirlenecektir?
Bu sorunun cevabı 01.12.2006 tarihli ve 2006/11350 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yururluğe konulan, 16.12.2006 tarihli ve 26378 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Yonetici ve Oğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'da yer almaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığı Yonetici ve Oğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın "Oğretmen unvanlı olmayan bazı personel" başlıklı Gecici 2. maddesindeki; "(1) 26/1/2006 tarihli ve 5450 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Bağlı Okulların Milli Eğitim Bakanlığına Devredilmesi ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hukmunde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun uyarınca Bakanlığa devredilen personelden Veteriner Hekim, Biyolog, Muhendis, Ev Ekonomisti unvanlı kadrolarda bulunanlar, bu Kararın uygulanmasında atolye ve laboratuvar oğretmenleri kapsamında değerlendirilir." hukumlerine istinaden Veteriner Hekim, Biyolog, Muhendis, Ev Ekonomisti unvanlı kadrolarda bulunanlar atolye ve laboratuvar oğretmenleri kapsamında değerlendirileceklerdir.
Bu durumu MEB, aşağıdaki goruş yazısında da izah etmiştir.
Dolayısıyla Veteriner Hekim, Biyolog, Muhendis, Ev Ekonomisti unvanlı kadrolarda bulunanların norm kadroları atolye ve laboratuvar oğretmenlerinin norm kadroları gibi belirlenecektir.
Atolye ve Laboratuvar Dersleri Oğretmeni norm kadrosu nasıl belirlenir? MEB'de devredilen okullardaki personelin mesai saatleri nasıldır? MEB'den devredilen okullardaki personelin mesai saatleri yazısı Ahmet KANDEMİR