Yılmaz, oğretmen maaşlarına ilişkin OECD'nin son raporunun yayımlandığını, buna gore oğretmen maaşlarının milli gelire oranla diğer meslek gruplarından daha iyi olduğunun belirtildiğini soyledi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Ulke ekonomisi buyudukce oğretmenlerimizin daha iyi pay almaları doğrultusunda elimizden gelen katkıyı vereceğiz." dedi.
TBMM Genel Kurulunda, 2015 Yılı Merkezi Yonetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nın goruşmelerine devam ediliyor.
Yılmaz, oğretmen maaşlarına ilişkin OECD'nin son raporunun yayımlandığını, buna gore oğretmen maaşlarının milli gelire oranla diğer meslek gruplarından daha iyi olduğunun belirtildiğini soyledi.
Oğretmenlerin ozluk haklarının gecmişe kıyasla daha iyi durumda olduğunu ifade eden Yılmaz, "Ulke ekonomisi buyudukce, Turkiye zenginleştikce oğretmenlerimizin daha iyi pay almaları doğrultusunda elimizden gelen katkıyı vereceğiz." diye konuştu.
- Kadın oğretim uyesi sayısı AB yuzdelerinin uzerinde
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, universitelerde gorev yapan kadın oğretim uyesi oranının Turkiye'de yuzde 29,5, Avrupa Birliğinde yuzde 15 civarında olduğunu soyledi.
Yılmaz, şoyle konuştu:
"Turkiye'de laikliğin guclendiği doğrultusunda vatandaşımızın bilgisi, kanaati vardır. Kimsenin inancına karışılmaz, kimsenin kıyafetine karışılmaz, kimsenin duşuncesine katılınmaz. Dolayısıyla millet neye inanıyorsa inansın, devletin hicbir grubun inancını tanımlama, belirleme hakkı, yetkisi yoktur. Bu hak devlete ait değildir, vatandaş kendisi belirler."
Geliştirme odeneği konusuna da değinen Yılmaz, "Geliştirme odeneği, oğretim elemanlarının istihdamında sorun yaşanan yerleşim yerlerinde sadece akademik personele yapılmaktadır. İdari personele de verilmesi halinde kurumlar arasındaki aynı unvanlı personel arasında maaş farkı oluşmasına neden olur ki bu da bizim istediğimiz bir husus değildir." ifadelerini kullandı.
- HDP Genel Merkezine saldırı olayı
HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, yerinden soz alarak, Genel merkezleri onunde silahla ateş edildiğini soyledi.
Genel Merkez onune gelen bir kişinin pompalı tufekle dort el ateş ettiğini, daha sonra oradaki sivil polislerce teslim alındığını ifade eden Kerestecioğlu, şunları kaydetti:
"Biz artık bunun bir son olması gerektiğini ve bu sonun da ancak iktidar tarafından yapılacak itidal ve barış cağrıları ile olabileceğini duşunuyoruz. Partimizin bu denli kriminalize edilmesi milletvekillerimizin ve parti yoneticilerimizin gozaltına alınması, bizi, 'ardından siyasi cinayetleri mi getirecektir?' diye duşunduruyor. Vatandaşların yaşam hakkını sağlayacak olan iktidardır, intikam ve seferberlik cağrıları değildir."
Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın da bu saldırıyı kınadıklarını belirterek, gecmiş olsun dileğinde bulundu.