Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Fetullahcı Teror Orgutu'nun (FETO) darbe girişiminin ardından cıkarılan 667 sayılı Kanun Hukmunde Kararname (KHK) kapsamında, kapatılan ozel oğretim kurumlarındaki calışma izni iptal edilen 22 bin 474 eğitim personelinden 614'unun bu hakkının geri verilmesi kararlaştırıldı. Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye gore, 21 Temmuz 2016 tarihli makam oluru ile 667 KHK kapsamında kapatılan kurumlarda calışan yonetici, eğitimci, oğretmen, uzman oğretici, usta oğretici ve diğer personelin calışma izni onayları iptal edilmiş ve bu personele başka bir ozel oğretim kurumunda calışma izin onayı duzenlenmemesi yonunde uygulamalar yapılmıştı. Bu kapsamda, 22 bin 474 ozel oğretim kurumu personelinin calışma izni iptal edilmişti.
Uygulamalar sonucu, bazı personelin mağdur olduğu yonunde MEB ve valiliklere yaptığı başvurular uzerine, valiliklerde komisyonlar oluşturuldu. Bu komisyonlar, milli guvenliğe tehdit oluşturan oluşum veya gruplara ya da teror orgutlerine uyeliği, iltisakı ve irtibatı olmadığı belirtilen personeli, MEB Ozel Oğretim Kurumları Genel Mudurluğune bildirdi.
MEB'de kurulan komisyonda da bu personelin durumu gozden gecirildi. Komisyonun 13 Aralık'taki toplantısında, ulke genelinde 10 ilden valilikler tarafından MEB'e gonderilen 614 personele calışma izin onayının geri verilmesi kararlaştırıldı.
Selma Kasap