Merhaba arkadaşlar;
Şu an'a dek hep html uyumlu web sayfaları uzerine calıştım. Ps ile oluşturduğum arayuzler'i sliceler ve bildiğiniz border(0) lar uzerine web sayfalarını oluşturdum yakın zaman diliminde hazır sistemlere geciş yaptım. Araştırmama gore wp en iyisiydi ancak bu beni tatmin etmedi. Kendi temalarımı oluşturmaya bedava internet dunyasına surmeyi planladım ancak burada karşıma ayrı bir 2 dil daha cıktı. Dil diyorum cunku benim icin oyle . Ama hazır bir sistem uzerine tema değiştirip benim sitem bu demektense kendim hazır sistemlerimi oluşturmak istiyorum. Bu yuzden PHP'ye giriş yapmış bulundum. Ps ile yaptığım htmle aktardığım sitelerimi php uzerinden yonetmek istiyorum ancak bu konuda pek bilgim yok. Sanırım bunu yapabilmek icin css'ide oğrenmem gerekiyor. Wp'de olduğu gibi single,index,footer ve sidebar ustune duşmem gerektiğini duşunuyorum. Yani kısaca Ps tasarladığım bir arayuzu css kodları ile web sayfasına dokup ondan sonra PHP'ye giriş yaptığımda orneğin oluşturduğum sidebarı get_sidebar() şeklinde sayfaya cağıracağım sanırım? Ayrıca bu admin panellerini nasıl yapabilirim?
Diyelimki bir otel sitesi yapacağız tasarımını oluşturdum ve css'e doktum kodları. İşin bu kısmından sonra ne yapmam gerekiyor ? wp'deki gibi index,sidebar,footer icin ayrı not defteri(.php) mi tutacağım ? Bu işlemden sonra bir admin paneli oluşturmam gerek, admin panelinden resim ekle vesaire sekmelere yada wpdeki gibi sayfalar oluşturmama yardım edecek kodlamaları nasıl yapacağım ? ve Son olarak bir adet admin hesabı ve şifresi gerek illaki mysql'i mi devreye girecek bu aşamada ? onun yerine index(anasayfa)ya aşağıdaki gibi PHP kodlaması yapsak olmazmı ?
diyelim ki şu giriş textboxları ve gonder butonu olsun

ve php

bu kodlarla mysql'e ihtiyac duymadan birşeyler yapabilirmiyiz ?
akabinde psden 2 3 adet butonlu birşey oluştursam onu bu aşamalardan(css'e dokme, php'ye gomme, admin paneli) gecirmemde yardımcı olacak, video'ya cekebilecek yardımsever bir arkadaş bulabilirmiyim ? Ha ucret karşılığı yaparım diyen olursa şu an maddiyat'a dokemem işi ama yanında yardımcı olarak calışırım bir sure( bnkz 1 yıl vs), yanısıra forumda baya bir teşekkuru alır diye duşunuyorum ben haricinde
"Bana bir kelime oğretenin... "
Neyse artık servis gelir okul yolu duz gider. Teşekkurler roman niteliğinde yazımı okduyan tum iyinet kullanıcılarına / Serhat
Not: Webders başlığının altına acmayı duşundum ancak sonradan PHP konu başlığının altına acmaya karar verdim. Yanlış yerde acıldıysa affola. İyi gunler..

Ekleme: en azından kaynak gosterecek bi kişi olsaydı depresan burdada gosteriver