Merhaba arkadaşlar,bugun ben kafayı Php’ye taktım,yok yok aslında butun kodlara kafayı taktım ama boynuzu Php’ye gecirdim : D İşte bu Php kardeşi oğrenebilmek icin başka kod oğrenmenize gerek yok vs. diyenler oluyor tabii kendilerince haklıdırlar fakat ben diyorum ki azcıkta olsa Html ve Css bilgisi olmalı… Aslında Php hakkında birşey sorsanız bilemem ama kodları inceledimde Css ve Html hafifte olsa var zaten bu iki kodlama dili her kodta vardır sanırsam. Neyse,bence Html ve Css’i adam akıllı bilmeden Php’ye girmeyin derim. Bugun birkac makale okudum Php hakkında ama Php’yi şimdi oğrenme niyetinde değilim biraz daha zaman gecsin oğrenicem inşallah ama oncedende şoyle bir goz atmak ve Php ile ilgili makaleler okumak mantıklı geldi. Anladığım kadarını size anlatıyorum;

Php’nin kod yapısı aslında C,Pern ve Java diline benziyormuş. Php daha yeni yeni unlenen bir dilmiş yani 21. yuzyılda unlenmeye başlamış. Bu Php Html gomuluymuş yani Html kodları arasında Php’mizi gorebilirsiniz. Bunun icin kapama etiketini kullanır.

Bu Php’nin acılış etiketi varmış:
PHP:

Vikipedi: “Yazarak yapabilirsiniz. ise bitirir. Eğer herhangi bir kod ?> dışında kalırsa o kod gecersiz sayılır ve PHP derlemez.”

Yorumlar‘da varmış. Vikipedi’den gene bir kod bularak size gostereyim:

PHP:

Ben bu yorumu css’de şoyle kullanıyordum mesala Mozilla’da kenarın yuvarlak olması icin kod’a şoyle başlardım:

HTML:
/* Mozilla Firefox İcin Ovallik */

Yani ovallik ayarlarını tarayıcılara gore ayırıp,kodların karışmamasını sağlardım.

Cıktı
diye bir terim daha var onu da acıklayayım.

Php’de yazı yazmak icin değişik ifadeler kullanılırmış. Bunlardan en cok echo kullanılıyormuş zaten bende en cok bu terimle karşı karşıya geliyordum. Bu sozcuk PHP’nin cıktı vermesi icin kullanılır gosterim icin kullanılır. Cıktı bazen goruntu bazen yazı bazen de im,sayı ya da ifadelerdir. Php ile şoyle yapılıyormuş:

PHP:

Cıktı:

PHP:
Merhaba Nurcin

Bu kadar dedikodu yeter,sakın Php’ye soylemeyin eh Nurcin seni araştırmış diye yoksa o da gider Css’e soyler Css’de beni kıskanır ve ağlar!
Tabii bu yazdıklarımın hepsini kendim yazmadım bazı cumleleri Vikipedi’den aldım kodları vs.’yi...Belki 2. yazımızda buluşuruz. Birşey demeden de edemeyeceğim;”Bu yazıları,makaleleri yazarken kendimde oğreniyorum aslında,yoksa pekte bilgim var denemez…”

Kaynak: Php’nin Dedikodusunu Yapalım - Kişisel Blog!

Nurcin Ozer