Merhaba arkadaşlar,bugun ben kafayı Phpye taktım,yok yok aslında butun kodlara kafayı taktım ama boynuzu Phpye gecirdim : D İşte bu Php kardeşi oğrenebilmek icin başka kod oğrenmenize gerek yok vs. diyenler oluyor tabii kendilerince haklıdırlar fakat ben diyorum ki azcıkta olsa Html ve Css bilgisi olmalı Aslında Php hakkında birşey sorsanız bilemem ama kodları inceledimde Css ve Html hafifte olsa var zaten bu iki kodlama dili her kodta vardır sanırsam. Neyse,bence Html ve Cssi adam akıllı bilmeden Phpye girmeyin derim. Bugun birkac makale okudum Php hakkında ama Phpyi şimdi oğrenme niyetinde değilim biraz daha zaman gecsin oğrenicem inşallah ama oncedende şoyle bir goz atmak ve Php ile ilgili makaleler okumak mantıklı geldi. Anladığım kadarını size anlatıyorum;
Phpnin kod yapısı aslında C,Pern ve Java diline benziyormuş. Php daha yeni yeni unlenen bir dilmiş yani 21. yuzyılda unlenmeye başlamış. Bu Php Html gomuluymuş yani Html kodları arasında Phpmizi gorebilirsiniz. Bunun icin kapama etiketini kullanır.
Bu Phpnin acılış etiketi varmış:
PHP:
Vikipedi: Yazarak yapabilirsiniz. ise bitirir. Eğer herhangi bir kod ?> dışında kalırsa o kod gecersiz sayılır ve PHP derlemez.
Yorumlarda varmış. Vikipediden gene bir kod bularak size gostereyim:
PHP:
Ben bu yorumu cssde şoyle kullanıyordum mesala Mozillada kenarın yuvarlak olması icin koda şoyle başlardım:
HTML:
/* Mozilla Firefox İcin Ovallik */
Yani ovallik ayarlarını tarayıcılara gore ayırıp,kodların karışmamasını sağlardım.
Cıktı diye bir terim daha var onu da acıklayayım.
Phpde yazı yazmak icin değişik ifadeler kullanılırmış. Bunlardan en cok echo kullanılıyormuş zaten bende en cok bu terimle karşı karşıya geliyordum. Bu sozcuk PHPnin cıktı vermesi icin kullanılır gosterim icin kullanılır. Cıktı bazen goruntu bazen yazı bazen de im,sayı ya da ifadelerdir. Php ile şoyle yapılıyormuş:
PHP:
Cıktı:
PHP:
Merhaba Nurcin
Bu kadar dedikodu yeter,sakın Phpye soylemeyin eh Nurcin seni araştırmış diye yoksa o da gider Csse soyler Cssde beni kıskanır ve ağlar!
Tabii bu yazdıklarımın hepsini kendim yazmadım bazı cumleleri Vikipediden aldım kodları vs.yi...Belki 2. yazımızda buluşuruz. Birşey demeden de edemeyeceğim;Bu yazıları,makaleleri yazarken kendimde oğreniyorum aslında,yoksa pekte bilgim var denemez
Kaynak: Phpnin Dedikodusunu Yapalım - Kişisel Blog!
Nurcin Ozer