İyi gunler arkadaşlar, hemen sorunu kısaca anlatayım;
Elimde şu formatta bir tablo var:
Uye Adı --- Referans ----- Uyelik Tarihi --- Tamamlanan Anket Sayısı
-----------------------------------------------------------------
Orhan --------lisanssız---------2012-01-01------------20----------(lisanssız = Tahmin ettiğiniz gibi "kimse tarafından davet edilmemiş" manasında.)
Ali-----------Orhan---------2012-01-01------------10----------
Murat-------Orhan----------2012-01-05------------2-----------
Cuneyt-----Orhan----------2012-01-05------------0-----------
Hasan---------Ali----------2012-01-05------------2-----------
Burhan--------Ali----------2012-01-05------------2-----------
Onemli olan ve kullanacağımız sutunları yazdım. Elimizdeki bu tabloya gore, uyelerin getirdikleri referans sayılarını, uye olma tarihi 2012-01-04'ten buyuk ve tamamlanan anket sayısı 0'dan buyuk olanları sayarak ilk 3 kişiyi listelemek istiyorum.
Bu kriterlere gore şu şekilde bi tablo oluşmalı:
Referans sutnuna bakılırsa Orhan 3 referans getirmiş(Ali, Murat ve Cuneyt) ama bunlardan biri hic anket tamamlamamış ve birinin de uyelik tarihi 2012-01-04'ten kucuk. Oyleyse bu tabloda Orhan'ın getirdiği ref sayısı 1 olmalı. Ali ise 2 referans getirmiş(Hasan ve Burhan) ve belirlediğimiz kriterlere uymakta. İlk uc kişi demiştik, hic referans getirmeyen kişilerden tabloda ismi ilk yazılmış olan otomatik alınacaktır(Kimseyi davet etmemiş olanlar Murat, Cuneyt, Hasan ve Burhan ve ilk sırada Murat var.). Tablonun tam gorunumu şoyle olmalı:
Sıralama -- Uye Adı -- Getirdiği Referans Sayısı
---1--------Ali--------------2--------------
---2------Orhan------------1--------------
---3------Murat-------------0-------------
Bu sıralamayı nasıl yaparız? Kriterlerin olduğu kısmı biraz karışık yazmışım sanırım; daha duzgun ve daha acık anlatmaya calışayım;
En cok referans getiren ilk uc kişiyi sıralayacağım. Bu referansların kayıt olma tarihi 2012-01-04 ten buyuk olmalı ve tamamlanan anket sayısı sıfırdan farklı olmalı.
Ben işin icinden pek cıkamadım.. Umarım yardım edebilecek birisi vardır