Merhabalar,
PHP geliştiricilerinin mysql_* fonksiyonlarının omrunu doldurduğunu ve artık PDO veya MySQLi'ye gecmemizi tavsiye etmeleri uzerine, bir coğumuz bu sınıflara gectik. Ama cevremde ve forumda gorduğum uzere bir cok kişi hala PDO'yu nasıl kullanacağı konusunda bilgi sahibi değil ve kullanım orneklerinden dolayı da bir cekince icerisinde. Coğumuza kolay gelebiliyor ama, herkes icin aynı değil tabiki.
Bende temel olarak SQL işlemleri yapan ve sorgular oluşturan bir PDO sınıfı geliştirerek, hem herkesin kolayca PDO'ya gecmesini, hem de kolay, hızlı, duzenli ve guvenli bir şekilde sorgular oluşturmasını hedefledim. Bu doğrultuda PDOx sınıfını yazdım ve geliştirmelere devam ediyorum.
Sizde "Artık PDO kullanmak istiyorum" diyorsanız ve endileşeriniz varsa, hemen PDOx sınıfını inceleyin. Ne kadar kolay ve akıcı bir kullanım sunduğunu goreceksiniz.
Sınıfı Github uzerinden paylaştım ve geliştirmeye devam ediyorum. "Corbada tuzum olsun" diyen olursa, kodları inceleyip, uygun duzenleme calışmalarını uygulayabilir. Belki PDOx'u birlikte cok daha iyi hallere getirebiliriz.
Lafı uzatmayım, PDOx ile ilgili link aşağıda mevcut. İnceleyip fikirlerinizi paylaşabilir veya indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.
PDOx - Kullanışlı PDO Sınıfı
Umarım faydalı olur.
Sevgilerimle, İzni Burak Demirtaş.
"Bilgi paylaştıkca coğalır."