Milli Eğitim Bakanlığının, bursluluk sınavında ayırdığı %5 oğretmen kontenjanlarının dolup dolmadığı merak ediliyor MEB, dun itibariyle, bursluluk sınav sonuclarını acıkladı. Ancak MEB sonuc dışında başka bir istatistiki veri acıklamadı.
Bursluluk sınavına cocukları katılan oğretmenler, tahsis edilen %5 kontenjanın dolup dolmadığını merak ediyor.
İşte bir oğretmen ziyaretcimizin yaptığı değerlendirme:
İyi Gunler
Bursluluk sınavlarına bir oğretmenin başvurabilmesi icin tek maaş ve en az 3 cocuğunun olması gerekiyor ve kursunun da olmaması gerekiyor.
Bu şartları taşıyan %5 oğretmen olmamasına rağmen birisi 5. sınıfta diğeri 7. sınıfta iki cocuğum var. 2019 bursluluk sınavında 430 civarı puan almalarına rağmen sınavı kazanamıyor.
Bakanlık bursluluk sınavı ile ilgili istatistik vermemekte ısrar ediyor.
Kac oğretmen cocuğu girdi, toplam kac kontenjan oğretmen cocuğuna ayrıldı hic bilgi yok.
Oğretmen cocuğu başvurularının %5 lik kontenjanı doldurması mumkun değil ama buna rağmen benim cocuklar kazanamadı, bu nasıl oluyor bu sorunun cevabını alamıyorum.
Gectiğimiz yıllarda kontenjan dolmuyor diye %10'dan %5'e duşurduler, şimdi de cocuklarımız kontenjana giremiyor.