dizisıla

Sıla

Mezopotamya'nın bereketli toprakları. Hicbir penceresi birbirine bakmayan, yuksek avlulu evleri, daracık sokakları olan topraklarda kanun tanımaz toreler, toreye karşı gelen aşk!

Kalbinde hep hasret buyutmek zorunda kalan bir kızla, toreleri ve kalbi arasında kalan Boran'ın tutkulu aşk hikayesi!

Yazgısı, onu uc yaşındayken ozunden, ailesinden koparıp, İstanbul'a surukler. Kokleri Doğuda, Batı dunyasına ait Sıla, bir yalanla buyur. Sıla başka bir dunyaya kok salmaya calışırken o farkında değildir ki, o topraklar kızların kaderini başkaları yazar. Sıla'nın hic duymadığı Berdel kelimesi, hayatının tum seyrini değiştirir. Hic tanımadığı ağabeysinin canını kurtarmak icin, hic gormediği aşiret reisi Boran'la zorla evlendirilir. Artık Sıla kocaman bir evde, yıkılmaz kuralları olan bir toreye hapistir. Sıla her gun kacış planları yapar ama farkında değildir ki, asıl kacmaya calıştığı şey, icinde yavaş yavaş buyuyen Boran'a duyduğu umarsız aşktır.

“SILA” bir ilke imza atıyor ve “SILA İLKOĞRETİM OKULU” eğitime başlıyor!
Cekimleri coğunlukla Mardin,Nusaybin ve Midyat’da yapılan “SILA” dizisinin yapımcı firması Most Production’ın, gecen sene başlattığı “SILA İLKOĞRETİM OKULU”nun inşaatı tamamlandı.

Tasarımını ve projesini mimar Berna Bora’nın gonullu olarak yaptığı okulun temeli,Mayıs 2007’de Mardin’in Nusaybin ilcesine bağlı Soğutlu koyunde atv yoneticilerinden, yapım firması temsilcilerine, yore halkından, “SILA” dizisinin oyuncularına kadar buyuk bir kalabalığın katılımıyla atıldı.

“SILA” dizisinin yapımcıları ile oyuncuları,dizinin cehalete karşı eğitim misyonunu gerceğe donuşturme hedefiyle,aynen dizinin senaryosunda olduğu gibi toreyle,cehaletle mucadeleye giriştiler… Soğutlu koyunde 5 sınıfın bir arada eğitim gorebildiği cok ilkel bir bina mevcut idi. Bu duruma hassasiyetle yaklaşan “SILA” dizisi yapımcıları, Soğutlu koyu cevresindeki diğer koylerden 400 oğrencinin de taşımalı sistem ile eğitim goreceği bu projeyi hayata gecirdiler. Proje kapsamında “SILA İLKOĞRETİM OKULU”nda fen laboratuarı,bilgisayar odası ve ayrı binada da kultur evi hizmete girecek.

İşte bu buyuk projenin resmi acılışı, emeği gecen herkesin katılacağı cok anlamlı bir gunde gercekleşiyor! “Oğretmenler Gunu” olan 24 Kasım’da medya, sanat ve iş dunyasının onde gelen kişilerinin de katılımı ile gercekleşecek olan toren, ceşitli muzik ,folklor gosterileri ve sanatcı roportajları ile renklenecek ve aynı gun atv ekranlarında 14.50’de yayınlanacaktır. Tarih : 2007-11-13

Kaynak : ATV