Siirt'in Kurtalan ilcesinde bulunan Ataturk Ortaokulu oğretmenleri, meslektaşları gibi tatile gitmek yerine ellerine kazma kurek alıp okullarını tadilattan geciriyor Kurtalan ilcesinde eğitim veren Ataturk Ortaokulu oğretmenleri, ornek bir davranışa imza attı. Okulların tatil olması ile butun bir yılın yorgunluğunu atmak yerine sırt sırta veren oğretmenler once okulun sorunlarını tek tek belirledi. Sorunları belirleyen oğretmenler, daha sonra aldıkları malzemelerle işe koyuldu. Cimento harcı yapıp duvarları sıvayan, iskeleye cıkıp kum taşıyan oğretmenlerin fedakar davranışı vatandaşların takdirini topladı.
Yaptıkları calışmalarla ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine acıklamalarda bulunan Ataturk Ortaokulu Muduru Cemal Doğan, yaz tatillerinde olmalarına rağmen okulun ihtiyacları nedeni ile tatil yapmak yerine calışmayı tercih ettiklerini soyledi. Doğan, "Zaten okulumuzda yeşil alan hic bulunmuyor. Bunu telefi etmek icin, oğrencilerimize guzel bir okul bahcesi sunmak icin yaz tatili olmasına rağmen burada okul bahcesini duzenleme calışması yurutuyoruz. Bu calışmalarda Kurtalan Kaymakamlığı ve İlce Milli Eğitim Mudurluğunun katkıları oldu. Kendilerine buradan teşekkur ediyoruz. Onun dışında burada biz oğretmenler olarak calışıyoruz şuan. Ben okulumuzun mudur vekaletini yurutuyorum. Yanımda mudur yardımcımız var. Duvara sıva yapan beden eğitimi oğretmenimiz. Kendisine de cok teşekkur ediyorum. Buyuk bir fedakarlık gostererek yardımcı oldu bize. Biz yerli oğretmenleriz. Bu okul bahcesinin durumu icimize sinmedi. Bundan dolayı duzeltme calışması icerisine girdik. İmkansızlıklar icerisinde yurutuyoruz bunu. Tabii proje bununla bitmeyecek. Duvar calışması bittikten sonra okul bahcesi icerisinde basketbol sahasının cizimi var. Oğrencilerin duzgun bir sıraya yerleşebilmesi icin sıra cizgilerini cizmeyi duşunuyoruz. Okulun yan tarafı da bulunan ust kademeye de yeşillendirme calışmalarımız olacak inşallah" dedi.
"Calışmalarımız bununla bitmeyecek"
Ataturk Ortaokulu Mudur Yardımcısı Bilal Aydın ise, meslektaşlarının tatilde olmalarına rağmen kendilerinin cabalarıyla okul bahcesinde tadilat işine girdiklerini soyledi. Aydın, "Bir yerden başlanması gerektiğine inandık. İnşallah calışmalarımız bununla da bitmeyecek. Cocuklar gidip tuvaletlerden su icmekteydiler. Bu hicbir şekilde hijyenik bir durum oluşturmamaktaydı. Bunun onune gecebilmek icin okul bahcesine inşallah bir ceşme yapmayı da duşunuyoruz" diye konuştu.