Eğitim Bir Sen, mevcut durumdaki sureci analiz ederek, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Mudurluğune yeni bir model takvim onerisi sundu. 27 sayfalık bir raporla hazırlanan bu model takvimi, onemine binaen aynen yayımlıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığında, son donemlerde, atama ve yer değiştirme surecleri oldukca uzamıştır. Turk Silahlı Kuvvetleri başta olmak uzere bir cok kamu kurumunda kısa bir surede tamamlanan iş ve işlemler, MEB'de bir yıla yayılmış bir hale gelmiştir.
Bunun yanı sıra, yapılan yer değiştirme işlemlerinde kurallar sık sık değişmekte, adalet ve guven duygusu zedelenmektedir.
Bazı teknik duzenlemelerin yapılmaması ise binlerce oğretmenin bazı yerlerde cakılı hale gelmesine neden olmaktadır.
Eğitim Bir Sen, oğretmen atama ve yer değiştirme sureclerinde yaşanan aksaklıkları ele aldığı 27 sayfalık bir rapor hazırladı. Bakanlığın son 20 yılının ele alındığı raporda, yer değiştirme sureclerinde tıkanıklığa neden olan hususlar ele alınarak, atama ve yer değiştirme takviminin nasıl olması gerektiğine yonelik olarak bir model takvim onerisine yer verildi.
Eğitim Bir Sen hazırladığı bu detaylı rapor icin tıklayınız.
Nakli cıkan oğretmen 5 gun icine nasıl ev tutacak?