ANTALYA'nın Serik ilcesinde oturan oğretmen S.K. (36), İngilizce dersinde oğrencilerine 'geri donuşum'u anlatırken verdiği ornekler yuzunden acığa alındığını soyledi ANTALYA'nın Serik ilcesinde oturan oğretmen S.K. (36), İngilizce dersinde oğrencilerine 'geri donuşum'u anlatırken verdiği ornekler yuzunden acığa alındığını soyledi.
Serik'e bağlı Gedik Mahallesi'ndeki ortaokulda İngilizce oğretmeni S.K., 19 Nisan'da mufredatta yer alan geri donuşum konusunu işledi. Orneklerle konuyu anlatan S.K.'ye, oğrenciler ilginc sorular yoneltti. Oğrenciler, insanların da geri donuşumunun mumkun olup olmadığını sordu. S.K., farklı dinlerde buna yonelik bilgiler olduğunu, Muslumanlıkta oldukten sonra dirilme, Hristiyanlıkta da Hz. İsa'nın ruhunun olmediğine ve başka bir bedende yeniden doneceğine inanıldığını anlattı.
'HOCAM SİZ HZ İSA'NIN RUHU MUSUNUZ'
Dersin sonuna doğru bir kız oğrencinin sınıfta ağlamaya başladığını ve sınıftan cıkmak istediğini belirten S.K., sınıfta yaşananları DHA'ya şoyle anlattı: "Sakinleştirdikten sonra oğrencim koridora cıktı. Ben de diğer oğrencilere calışmalarını soyleyip kız oğrencimin yanına giderek neden ağladığını sordum. Kız oğrencim, evine gitmek istemediğini, yakınlarının, vefat eden dedesinin ruhunun evde dolaştığını soyledi. Bana da kucukken boyle şeyler anlatıldığını ancak bunların gercek olmadığını belirterek oğrencimin sakinleşmesini sağladım." Sınıfa dondukten sonra bazı oğrencilerinin kendisine 'Hocam siz Hz. İsa'nın ruhu musunuz?' diye sorduğunu aktaran S.K., buradaki hic kimsenin boyle olmadığını, bunun sadece dini bir anlayış olduğunu anlattığını soyledi.
'BAŞKA BİR OĞRETMEN YAPTIRDI'
Oğrencinin babasını da okula cağırtarak rehberlik oğretmeni ve okul mudurunun yanında yaşananları anlattığını kaydeden S.K., babanın, kızının psikolojik tedavi gorduğune yonelik acıklamalar yaptığını, sorunun oğretmenden kaynaklanmadığını dile getirerek teşekkur ettiğini soyledi. Ortalık sakinleştikten sonra okuldaki bir oğretmenin, başka bir veliyle işbirliği yaparak kendisi hakkında medyaya yanlış bilgiler vererek haber yaptırdığını ileri suren S.K., şikayetler sonrası 22 Nisan'da acığa alındığını belirtti. Acığa alındıktan uzun sure ifadesinin alınmadığını soyleyen S.K., surec icinde kendisinin ve ailesinin psikolojisinin bozulduğunu anlattı. Diğer yandan Milli Eğitim Bakanlığı mufettişlerinin soruşturması sonrası oğretmen S.K.'ye 'Devlet Memurunun İtibar ve Guven Duygusunu Sarsacak Nitelikte Davranışta Bulunmak' suclamasıyla maaşından 1/30 oranında aylıktan kesinti yapıldı. S.K.'nin dosyası ihrac talebiyle bakanlığa gonderildi. Ankara'daki ilgili kurulun kararı sonrası S.K. hakkındaki karar kesinleşecek.