Tokat'ta ayaklarını yıkarken duşurduğu ayakkabısını almak isterken kanala duşen Taner Aras'ı(7) yoldan gecen oğretmen kurtardı, cığlıklara koşan doktor hayata dondurdu. Olay, 1 Ağustos'ta akşam saatlerinde kent merkezi Tocam Mahallesi Emir Buhari Caddesi uzerinde bulunan sulama kanalında meydana geldi. Coşkun Aras (33) ve Şengul Aras (27) ciftinin 3 cocuğundan biri olan Taner, arkadaşı ile mahalleden gecen sulama kanalının yanına gitti. Suda ayaklarını yıkarken ayakkabısının birini kanala duşurdu. Taner, ayakkabısını almak istediği sırada ise kanala duştu. Taner'in akıntıya kapılıp suda cırpındığını goren komşusu Esma Akgun, mahalle sakinlerinden yardım istedi. Oğretmen Umit Unyeli kanala atlayarak, Taner'i kıyıya itti. Kanal kıyısında toplanan mahalle sakinleri de yukarı cıkardı.Solunumu duran kucuk cocuğa ilk mudahaleyi aynı mahallede oturan ve komşuları olan doktor Umit Uyeli yaptı. Taner, olay yerine gelen ambulans ile hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Taner'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Oğlunun kanala duştuğunu yakınlarından oğrendiğini anlatan baba Coşkun Aras, ''İşten cıkınca babamı aradım. Babam Taner'in kanala duştuğunu soyledi. Şok oldum, korktum. Hemen hastaneye gittim. Cocuğum yoğun bakıma alınmıştı" dedi.
'COCUĞUN O SON SAHNESİ GOZUMUN ONUNDEN GİTMİYOR'
Taner'i kanalda gorerek kurtarılmasını sağlayan Esma Akgun, ''Camdan bakıyordum bir cocuğun sesini duydum, kızım sandım, değilmiş. Bir cocuğun 'oluyor yardım edin' diye cırpındığını gordum. Kanalın ortasında kafasını gordum. Cırpınışını gordum. Bağırdım. Herkes yardıma gelip, kurtardı. Sabaha kadar uyuyamadım. Cocuğun o sahnesi gozumun onunden gitmiyor. Kanalın etrafına teller cekilebilir ya da guvenlik gorevlisi olabilir. Cocuklar devamlı kanalda. Surekli evden bağırıyorum suya girmesinler diye. Cocuklar soz dinlemiyor" diye konuştu.
'BEN AKINTILI BİR SUDA HİC YUZMEDİM'
Taner'in hareketsiz suda durduğunu gorunce kanala atladığını belirten oğretmen Umit Unyeli, "Bisikletle cocuğumu gezdirmeye indirmiştim. Kadınlar panik olmuşlardı. 'Cocuk boğuluyor' deyince, baktım. Cocuğun sadece elleri ve kafası gozukuyordu. Akıntılı su, mecbur girdim. Cocuğu kenara attım sonra kendim cıktım. Akıntılı suda hic yuzmedim. Cıkarken zorlandım" diye konuştu.
'GEREKLİ İLK MUDAHALEYİ YAPTIK''
Cocuğa ilk mudahaleyi yapan ve solunumunun tekrar gelmesini sağlayan Tokat Devlet Hastanesi'nde gorevli doktor İbrahim Taştan da şunları soyledi:
"Evin balkonunda otururken bağırma sesi duydum. Koşarak geldiğimizde bir cocuğun kurtarılmış olduğunu gordum. Cocuğun solunumu yetersizdi. Su yutmuştu, boğulmaktan kurtulmuştu, gerekli ilk mudahaleyi yaptık. Solunumun geri geldiğini gorduk. Ambulans gelene kadar da gerekli solunum ve kalp fonksiyonlarının yerinde olduğunu gormeye ve yuttuğu suyu cıkartmaya calıştık. Sonrasında bilinci yerine geldi. Hastanede de yanına gittim, iyi olduğunu gordum. Bizim icin sevindirici. Burada cok cocuk var. Buranın boyle korumasız bir yer olması bizi uzuyor. Kurumlara uyarılarda bulunuyoruz."

Mahalle sakinleri, sulama kanalının etrafında guvenlik onlemi alınmasını istedi.