Antalya'da beden oğretmeni Ozgur Fırat (38), kredi başvurusu yapmak isterken dolandırıcıların tuzağına duştu. Banka gorevlisi zannettiği kişiye bilgilerini veren Fırat, 3 yıl sonra nitelikli dolandırıcılık sucundan tutuklanmasıyla mesleğinden de oldu. 3 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edilen Fırat, bir haftalığına izinli cıktığı cezaevine pazar gunu teslim olacak. Antalya'da beden eğitimi oğretmeni Ozgur Fırat, 2016 yılında devlet okulunda beden eğitimi oğretmenliği yaptığı sırada ozel bir bankaya kredi başvurusu yaptığını soyledi. Fırat, bankadan aradığını belirten kişinin, kredinin cıkabilmesi icin kredi puanının artırılması gerektiğini soylediğini belirterek, "Bankadan aradığını soyleyen kişi, puan artırımı icin hesabıma birkac defa para geleceğini, bu paraların yine kendilerince cekileceğini soyledi. Hesap bilgilerimi bu kişiyle paylaştım. 3 defa hesabıma para geldi ve sonrasında cekildi. 3 gun sonra bankanın genel mudurluğunden arayan kişi, hesabımla ilgili şikayet olduğunu soyleyip, dolandırıldığımı belirtti. Hesabı kapatıp şikayetci olmamı istediler. Hesabı kapatıp polise suc duyurusunda bulundum" dedi.
BANKA GOREVLİSİ ZANNETTİĞİ KİŞİYE BİLGİLERİNİ VERDİ
Daha sonra Antalya Emniyet Mudurluğu'nde ifade verdiğini dile getiren Ozgur Fırat, olaydan 2 yıl sonra, hakkında Eskişehir 3'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava acıldığını oğrendiğini soyledi. 'Banka veya Kredi Kurumlarının Arac Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık' suclamasıyla karşı karşıya kaldığını aktaran Fırat, suclamayı ve yaşananları iddianameden oğrendiğini kaydetti. İnternet sitesinden telefon satın almak isteyen K.H.'nın, telefonu sattığı iddia edilen Murat A.'nın hesap numarasına parayı gonderdiğini, telefonun gelmemesi uzerine K.H.'nın şikayetci olduğunu oğrendiğini kaydeden Fırat, "Telefonu satacağını belirtip K.H.'yı dolandıran kişiler, benim hesap numaramı kullanmış. Hicbir şekilde icinde bulunmadığım olay nedeniyle mağdur oldum. Hesabımı kullanan kişilerin, kredi başvurusu sırasında beni arayıp bilgilerimi alan kişiler olduğunu duşunuyorum. Ayrıca mağdur kişi benden değil, telefon dolandırıcılarından şikayetci olmuş" diye konuştu.
'EMNİYET VE BANKA CEZA ALMAMA NEDEN OLDU'
Memur olduğu icin davaya Antalya'da katılmak icin başvuru yaptığını dile getiren Fırat, evrakın okula gelmesi icin mahkemeye başvurduğunu anlattı. Dava suresince sadece bir kez Antalya Adliyesi'ne imza icin gittiğini dile getiren Fırat, 3 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edildiğini oğrenince şoke olduğunu soyledi. 68 gundur tutuklu olduğunu, cezaevinden bir haftalık izin alıp cıktığını aktaran Fırat, "Dava surecinde mahkeme ve savcı yuzu gormedim. Mahkeme, dava surerken Antalya Emniyeti'ne, benim suc duyurum olup olmadığını sormuş. Emniyet olmadığına yonelik mahkemeye bilgi vermiş. Halbuki ben olayı oğrendikten hemen sonra şikayet icin emniyete gitmiştim. Mahkeme ayrıca ilgili bankaya beni arayıp aramadıklarını sormuş. Banka da olumsuz yanıt vermiş. Telefon kayıtlarıma bakılsaydı, bankanın beni aradığı gorulecekti. Emniyet ve banka, 3 yıl 4 ay hapis cezası almama neden oldu" dedi.
'YOK' DEDİĞİ BAŞVURUYU YİNE EMNİYET VERDİ
Mahkeme kararının eline ulaşmadığını, bu nedenle itiraz hakkı suresinin de dolduğunu belirten Fırat, okula giderken bir anda kendini cezaevinde bulduğunu soyledi. Ozgur Fırat, hesabına giren cıkan paranın 2 bin 463 lira gibi bir meblağ olduğunu, bu para nedeniyle hayatının zehir olduğunu vurguladı. Fırat, "Babam, emniyetin yok dediği suc duyurumu yine emniyetten almış. Yeniden yargılanma istedim. Aynı mahkeme bunyesinde başka bir heyet oluşturuldu, ama onceki kararı kopyalamışlar. Emniyete yazıyı bile sormamışlar. Hak ihlali var, Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağım. 9 yıllık oğretmenim, 2 başarı belgem var. 1 yıl daha cezaevinde kalacağım. Yaşadıklarım şaka gibi. Oğretmenliğim de gitti" diye konuştu.
Cezaevinden izinli cıkan Ozgur Fırat, pazar gunu yeniden cezaevine donecek.