Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk: Okullarımızdaki suskun kalemlerin sesini duyalım diye, Hasan Ali Yucel Edebiyat Odulleri kapsamında Oğretmenler Arası Kısa Oyku Yarışması duzenledik. Tum oğretmenlerimin katılımını ve desteğini beklerim. Oğretmenler, ilk kez duzenlenecek ve teması Anadolu olarak belirlenen kısa oyku yarışması icin eserlerini yarından itibaren 30 Eylul'e kadar okul mudurluklerine teslim edecek Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, "Okullarımızdaki suskun kalemlerin sesini duyalım diye, Hasan Ali Yucel Edebiyat Odulleri kapsamında Oğretmenler Arası Kısa Oyku Yarışması duzenledik. Tum oğretmenlerimin katılımını ve desteğini beklerim." ifadelerini kullandı.
Selcuk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Bakanlıkca bu yıl oğretmenlere yonelik ilk kez duzenlenecek kısa oyku yarışmasına ilişkin bilgi verdi.
Bakan Selcuk, paylaşımında, "Okullarımızdaki suskun kalemlerin sesini duyalım diye, Hasan Ali Yucel Edebiyat Odulleri kapsamında Oğretmenler Arası Kısa Oyku Yarışması duzenledik. Tum oğretmenlerimin katılımını ve desteğini beklerim." cağrısında bulundu.
Hasan Ali Yucel Edebiyat Odulleri kapsamında duzenlenecek Oğretmenler Arası Kısa Oyku Yarışmasıyla Mehmet Akif Ersoy, Refik Halid Karay, Necip Fazıl Kısakurek, Halide Edip Adıvar, Gulten Dayıoğlu, Ahmet Hamdi Tanpınar gibi Turk edebiyatına onemli eserler kazandıran, edebiyatın sesini okullardan yukselten oğretmen yazar geleneğinin devamının sağlanması, okullardaki suskun kalemlerin sesinin duyurulması amaclanıyor.
TEMASI ANADOLU OLARAK BELİRLENDİ
Bu kapsamda 2019 Oğretmenler Arası Kısa Oyku Yarışması'nın teması "Anadolu" olarak belirlendi. Bu eksende yazılacak butun oykuler yarışma kapsamında kabul edilecek.
Yarışmaya MEB'e bağlı resmi ve ozel okullarda gorev yapan oğretmenler katılabilecek. Eserin Anayasa, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Turk milli eğitiminin genel amaclarına uygun, ilgili yasal duzenlemelerde belirtilen ilke, esas ve amaclara aykırılık teşkil etmeyecek şekilde hazırlanması gerekiyor.
Başvuru sahipleri, en fazla bir eser ile yarışmaya katılacak. Yarışmaya başvurusu yapılan eserin daha once herhangi bir yarışmaya katılmamış, odul almamış ve herhangi bir yerde yayımlanmamış olması gerekiyor.
- Başvurular yarın başlayacak
Başvuruda bulunmak isteyen oğretmenler, eserlerini, okul, kurum mudurluklerine 8 Ağustos-30 Eylul tarihleri arasında teslim edecek. Okul mudurlukleri eserleri 2 Ekim'e kadar ilce milli eğitim mudurluklerine gonderecek ve il milli eğitim mudurluklerinin il genelinde birinci eseri belirlemesi ve belirlediği eseri Bakanlığa gondermesi sureci 14-25 Ekim'de olacak.

Bakanlıkca juri değerlendirmesi ve dereceye giren eserlerin ilan edilmesi 28 Ekim-15 Kasım tarihleri arasında gercekleştirilecek. İnceleme ve değerlendirme sureci bitiminden itibaren ilk beş derecede yer alan eser sahipleri, 24 Kasım haftası icerisinde "oygm.meb.gov.tr" adresinden ilan edilecek ve aynı hafta icerisinde odul toreni duzenlenecek.
Yarışmada birinci olan eser 10 bin lira, ikinci 5 bin lira, ucuncu 2 bin 500 lira ile odullendirilecek. Ayrıca mansiyon ve juri ozel odulu de biner lira olacak.
Yarışmayla ilgili detaylı bilgi ve başvuru formuna MEB Oğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Mudurluğunun internet adresinden ulaşılabilecek.
Eserde yazarın kişisel bilgileri yer almayıp, kişi bilgisi yerine rumuz kullanılacak.
Yarışmada il birincisi olan oykuler de bir kitapta toplanacak.