Milli Eğitim Bakanlığı, sozleşmeli oğretmenlere yonelik sağlık mazeretine bağlı iller arası nakil duyurusu yayımladı Milli Eğitim Bakanlığı, sozleşmeli oğretmenlere yonelik sağlık mazeretine bağlı iller arası nakil duyurusu yayımladı.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI EĞİTİM KURUMLARINDA 657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNUN 4/B MADDESİ KAPSAMINDA GOREV YAPAN SOZLEŞMELİ OĞRETMENLERİN SAĞLIK MAZERETİNE BAĞLI İLLER ARASI YER DEĞİŞTİRME DUYURUSU
Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesi kapsamında gorev yapan sozleşmeli oğretmenlerin sağlık mazeretine bağlı iller arası yer değiştirme isteğine ilişkin başvuruları ve yer değiştirme işlemleri Bakanlık Makamının 02/08/2018 tarihli ve 49969 sayılı Onayı cercevesinde aşağıda yapılan acıklamalar doğrultusunda takvimde belirtilen sure icerisinde gercekleştirilecektir.
ACIKLAMALAR
1. Sağlık mazeretine bağlı yer değişikliği başvuruları sozleşmeli oğretmenlerin kendisi eşi, cocukları ile anne veya babasının sağlık mazeretine bağlı olarak gercekleştirilecek olup sayılanlar dışındaki diğer aile bireylerinin sağlık mazeretine bağlı olarak yer değiştirme başvuruları kabul edilmeyecektir.
2. Sozleşmeli oğretmenlerin birinci maddede sayılanlardan herhangi birisinin tedavi gerektiren bir rahatsızlığı olduğunu son altı ay icerisinde alacakları sağlık kurulu raporuyla ve bu hastalığın tedavisinin gorev yaptıkları ildeki devlet ve universite hastanelerinde mumkun olmadığını yine gorev yaptıkları ilin il sağlık mudurluğunden alacakları yazı (Guncel tarihli) ile belgelendirmeleri gerekmektedir. Ancak sağlık kurulu raporunda hastalığın tedavisinin devlet ve universite hastanelerinde mumkun olmadığına dair acıklamanın bulunması halinde başvuru sahiplerinden bu belge ayrıca istenmeyecektir. Sağlık kurulu raporundaki altı aylık surenin hesabında başvuru tarihi esas alınacaktır. Hastalığın tedavisinin devlet ve universite hastanelerinde mumkun olmadığına dair il sağlık mudurluğunden alınan belgedeki hastalığa ilişkin ifadeler, sağlık kurulu raporunda belirtilen hastalıkla ilgili olmalıdır.
3. Sozleşmeli oğretmenler başvurularını takvimde belirtilen sure icerisinde kişisel MEBBİS şifreleri ile sisteme giriş yaparak "Başvuru" modulu uzerinden Elektronik Başvuru Formu doldurmak suretiyle gercekleştireceklerdir.
4. Başvurusunu yapan sozleşmeli oğretmenler 2. maddede yapılan acıklamalara uygun sağlık kurulu raporu ve tedavinin devlet ve universite hastanelerinde mumkun olmadığına ilişkin il sağlık mudurluğunden alacağı belgeler ile birlikte gorev yaptığı okul/kurum mudurluğune başvurularını onaylatmak uzere başvuruda bulunacaktır. Sozleşmeli oğretmenin kendi sağlığı dışındaki mazeretlerine ilişkin başvurularda ayrıca vukuatlı nufus kayıt orneği de istenecektir.
5. Eğitim kurumu mudurlukleri başvuru yapan sozleşmeli oğretmenlerin başvurularına ilişkin belgeleri taramak suretiyle sisteme yukleyecekler; uygun olan başvurular icin onaylama işlemini yaparak elektronik başvuru formundan iki nusha alacaklardır. Eğitim
kurumu mudurluğu ve başvuru sahibince imzalanan elektronik başvuru formunun bir nushası başvuru sahibine verilecek diğer nusha eğitim kurumu mudurluğunde saklanacaktır. Uygun olmayan başvurular sistem uzerinden gerekli acıklamalar yapılarak reddedilecektir.

6. Eğitim kurumu mudurluklerince onaylanan başvurular sırasıyla ilce ve il milli eğitim mudurluklerince de incelenecek, takvimde belirtilen sure icerisinde uygun olan başvurular onaylanacak uygun olmayan başvurular ise gerekcesi sistem uzerinde acıklanarak reddedilecektir.
7. Başvurular il milli eğitim mudurluklerinde kurulacak komisyon marifetiyle incelenerek değerlendirilecektir.
8. Başvurular eğitim kurumu mudurluğu, ilce milli eğitim mudurluğu ve il milli eğitim mudurluğu tarafından sistem uzerinden onaylanmadığı surece gecerlilik kazanmayacaktır.
9. Elektronik başvuru formu dışında posta, e-posta, belgegecer vb. yollarla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.
10. Yer değiştirme surecinde yapılan işlemlerle ilgili olarak gerceğe aykırı beyanda bulunan sozleşmeli oğretmenler ile gerekli kontrolleri yapmadan bu başvuruları onaylayan sorumlular hakkında yasal işlem yapılacaktır.

11. Yer değiştirme işlemleri Bakanlığımızca illerin sozleşmeli oğretmen pozisyon durumları, alanlar itibarıyla norm kadro durumu ve oğretmen ihtiyacları dikkate alınarak hizmet suresi ustunluğune gore il milli eğitim mudurlukleri emrine yapılmak suretiyle
gercekleştirilecektir. Hizmet suresinin eşitliği halinde goreve once başlayan sozleşmeli oğretmenin başvurusu değerlendirmeye alınacaktır.
12. Yer değiştirme işlemi gercekleşen sozleşmeli oğretmenlere ait kararnameler sistem uzerinden ilgili il milli eğitim mudurluklerine gonderilecek, sozleşmeli oğretmenin gorev yeri atandığı il milli eğitim mudurluğunce belirlenecektir.
TAKVİM

Başvuru ve Onay İşlemleri Başlangıc : 2 Eylul 2019
Bitiş : 4 Eylul 2019 (Saat 17.00)
Yer Değiştirme İşlemlerinin Gercekleştirilmesi 6 Eylul 2019

Ayrılma ve Başlama 9 Eylul 2019 Tarihi İtibarıyla