Kocaeli'nin Kandıra ilcesinde, Zafer İlkokulu Muduru Faruk Ozaydın (51) ile Mudur Yardımcısı Hudaver Soylu (46),yeni eğitim-oğretim yılı oncesi, ellerine fırcaları alıp, okullarını boyadı. Oğrencilerinin yeni eğitim yılına temiz bir okulda girmelerini istediklerini ifade eden oğretmenler, "Amacımız bulunduğumuz ortamı cocukları icin en iyi hale getirmek" dedi Kocaeli'nin Kandıra ilcesi Aydınlık Mahallesi'ndeki Zafer İlkokulu binası, oğrenciler icin yetersiz kalınca, okul binasının yıkılıp yeniden inşa edilmesine karar verildi. Yeni binanın inşa edileceği surede Zafer İlkokulu oğrencileri, yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki Akdurak Mahallesi'nde boş durumda olan eski meslek lisesi binasına taşındı.
13 SINIFI VE KORİDORLARI BOYADILAR
DHA'daki habere gore bunun uzerine okul muduru 30 yıllık eğitimci Faruk Ozaydın ve 22 yıllık eğitimci Mudur Yardımcısı Hudaver Soylu, yaz tatili doneminde ellerine fırcaları alarak okul duvarlarını boyamaya başladı. 13 sınıfı ve 200 oğrencisi bulunan okulu, yeni eğitim-oğretim yılında temiz ve guzel bir hale getirmeyi hedeflediklerini belirten Mudur Yardımcısı Hudaver Soylu, oğrencilere binanın yeni haliyle eğitim verecekleri icin heyecanlı olduklarını ifade etti.
"OKUL CIVIL CIVIL OLSUN İSTEDİK"
Zafer İlkokulu Muduru Faruk Ozaydın, taşındıkları binanın uzun bir sure kullanılmamasından dolayı atıl durumda olduğunu dile getirerek, "Daha once burası meslek lisesi olarak kullanılmış ve uzun zamandır boş olduğundan dolayı bir takım eksiklikleri vardı. Geldiğimiz zaman burası dokuk bir binaydı, ona rağmen bir sene burada bu şekilde eğitim yaptık. Yeni okulumuzun yapımı da uzadığı icin mudur yardımcımızla beraber bulunduğumuz ortamı oğrencilerimiz icin en guzel şekilde nasıl yapabilir diye duşunduk ve tadilat yapmaya karar verdik. Zaten ilkokul cocuğu oldukları icin, okulun duvarları cıvıl cıvıl farklı renklerde olsun istedik. Cocuklar, okula girdikleri zaman uzerlerindeki yorgunluğu atsınlar istedik. Bizim de zaten tek derdimiz bulunduğumuz ortamı ve cocukları en iyi şekilde hazırlamak" dedi.