Gorevlendirmeye esas puan; yazılı sınav puanının %80'i ile sozlu sınav puanının %20'si dikkate alınarak belirlenir. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yonetici Gorevlendirme Yonetmeliğinin "Sozlu sınav" başlıklı 21. maddesi 1. fıkrasındaki; "(1) Yazılı sınavı sonucunda oluşan puan sıralamasına gore en yuksek puan alandan başlamak uzere, eğitim kurumlarının boş bulunan yonetici sayısının uc katı aday sozlu sınava cağrılır. Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adaylar da sozlu sınava cağrılır." hukumlerine gore iller, boş bulunan yonetici kadrolarının 3 katı kadar adayı sozlu sınava almaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yonetici Gorevlendirme Yonetmeliğinin "Yonetici olarak ilk defa gorevlendirileceklere ilişkin duyuru ve başvuru" başlıklı 23. maddesindeki; "(1) Mudur ve mudur yardımcılığı boş bulunan eğitim kurumları ile dort ve sekiz yıllık gorev suresini dolduran mudur ve mudur yardımcılarından boşalacak eğitim kurumları, il milli eğitim mudurluklerinin internet sitesinde duyurulur.
(2)Sozlu sınavda başarılı olan adaylardan mudur veya mudur yardımcısı olarak ilk defa gorevlendirilmek isteyenlerin başvuruları elektronik ortamda alınır.
(3)Mudur veya mudur yardımcısı olarak ilk defa gorevlendirilmek uzere başvuruda bulunanlara en fazla 20 eğitim kurumu tercih etme hakkı verilir." hukumlerine gore de belirlenen adaylardan tercihlerine gore yonetmeliğin "Mudurluğe ilk defa gorevlendirme" başlıklı 24. maddesine ve "Mudurluğe ilk defa gorevlendirme" başlıklı 25. maddesine gore atamalar yapılır.
GOREVLENDİRMEYE ESAS PUAN NEDİR?
yonetmeliğin "Mudurluğe ilk defa gorevlendirme" başlıklı 24. maddesine ve "Mudurluğe ilk defa gorevlendirme" başlıklı 25. maddesine gore; "Yazılı ve sozlu sınavda başarılı olan adaylardan mudur/mudur yardımcısı olarak ilk defa gorevlendirilmek uzere başvuruda bulunan adayların gorevlendirmeye esas puanları; yazılı sınav puanının %80'i ile sozlu sınav puanının %20'si dikkate alınarak belirlenir. Gorevlendirmeye esas puanlar, kesin sonucların ilan edildiği tarihten itibaren bir sonraki yazılı sınav başvuru tarihinin ilk gunune kadar gecerlidir." hukumlerine gore gorevlendirmeye esas puan oluşmaktadır.
Gorevlendirmeye esas puan oluştuktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yonetici Gorevlendirme Yonetmeliğinin "Mudurluğe ilk defa gorevlendirme" başlıklı 24. maddesihukumlerince ilave puanlar verilir ve "Mudur olarak gorevlendirileceklerde aranacak ozel şartlar" başlıklı 6 maddesi ile "Yonetici gorevlendirmede esas alınacak hususlar" başlıklı 29. maddesi uyarınca oncelikler tanınır.
Ahmet KANDEMİR