Şanlıurfa'nın Haliliye ilce kırsalındaki bir okulda gorev yapan beden eğitimi oğretmeni, kısıtlı imkanlarla kurduğu kadın hentbol takımıyla 4 yılda 8 kupa kazandı. Şanlıurfa'nın Haliliye ilce kırsalındaki bir okulda gorev yapan beden eğitimi oğretmeni, kısıtlı imkanlarla kurduğu kadın hentbol takımıyla 4 yılda 8 kupa kazandı.
Şanlıurfa'nın Haliliye ilcesine bağlı kırsal Konuklu İmam Hatip Ortaokulu'na 2015 yılında atanan Beden Eğitimi Oğretmeni Bayram Kaplan, kısıtlı imkanlar dahilinde kurduğu kadın hentbol takımı ile 4 yıl icerisinde 8 kupa kazanarak buyuk başarı sağladı. Verdiği eğitim ve emekler ile kız cocuklarının gelişimine olumlu şekilde katkı sağlayan Kaplan, hentbolda il şampiyonluğu ve bolge guruplarında dereceye girdiklerini belirterek, destek verildiği taktirde kuracağı kadın hentbol takımıyla Turkiye finallerinde boy gostermek istediklerini dile getirdi. Hentbol branşı U-19 Bayan milli takımına davet edildikten sonra yıldız bayan milli takımına da davet edilip, Şanlıurfa'nın hentboldaki gururu oldu.
"Hedefimiz hentbolda Turkiye finallerinde yer almak"
Genc kızlarımıza destek verildiği taktirde guzel başarılar elde edeceklerini belirten Beden Eğitimi Oğretmeni Bayram Kaplan, "Biz koy okulunun kısıtlı imkanları ile hentbol branşında calışmalarımıza başladık. Hocaları olarak kız oğrencilerini on plana cıkarmaya calıştım. Cok şukur guzel calışmalara imza attık. İlk olarak okula gittiğim zaman hentbol takımı oluşturacağım dediğim de herkes cok şaşırmıştı. Ben inanıyordum başarı sağlayacağımıza. Hocam siz nasıl hentbol sporunu burada yapacaksınız, kız takımını nasıl oluşturacaksınız, diyorlardı. Ben inanclıydım ve kucuk bir top ile başladık. Bantla sardığımız kağıtları bir topun icerisine koyarak başladığımız sporda cok şukur dereceler elde ettik. Damlaya damlaya gol olur misali her gecen gun calışmalarımızın sonucunu aldık. İlk final macımızda 16-1 yenilmiştik. Bu yenilgi bizi cok uzmuştu, fakat yine de hayallerimizden vazgecmedik. O gun pes etseydik cocuklar hentbol sporuyla bir daha belki hic tanışmayacaklardı. Belki de ismi bile anılmayacaktı. Nitekim biz ustune ustune gittik ve sonraki yıllarda guzel başarılar elde ettik. Gectiğimiz yıl şampiyon olduk. Şimdiki hedefimiz onumuzdeki yıllarda hentbolda yetenekli kızlarımızla Turkiye finallerini gormek. Cocuklara destek verildiği taktirde guzel şeyler olacağına inanıyorum. Cocuklar testle, tost arasında gidip geleceğine, bırakalım spor yapsınlar. Cocuklar sporda eğitimi sağlasınlar" diye konuştu.