Bolu'da bir anaokulunda gorev yapan okul muduru ve oğretmenler, oğrencilerin yeni eğitim-oğretim yılında sağlıklı beslenmelerine katkıda bulunmak icin mutfağa girerek hamur acıp tarhana ve erişte hazırladı Bolu'da bir anaokulunda gorev yapan okul muduru ve oğretmenler, oğrencilerin yeni eğitim-oğretim yılında sağlıklı beslenmelerine katkıda bulunmak icin hamur acarak tarhana ve erişte hazırlamak uzere mutfağa girdi.
Bahcelievler Mahallesi'nde bulunan Refikaana Anaokulu Muduru Mehmet Akkaya, okullar acılmadan once oğretmenlerle kolları sıvayarak oğrencilerin sağlıklı beslenmesi icin hazırlıklara başladı.
Okul muduru, okulda gorev yapan 10 oğretmen ve 2 idareci, okulun mutfağına girerek onluk giyip bone ve eldiven taktıktan sonra erişte ve tarhana yapmak icin hamur actı.
Daha sonra hazırlanan erişte ve tarhana, kurutulduktan sonra oğrencilerin tuketimine sunulmak uzere raflara kaldırıldı.
Okulda eğitim gorecek 180 oğrenci icin 60 kilogram tarhana ve 50 kilogram eriştenin yanı sıra ev yapımı turşu ve recel yapıldı.
- "Cocukların doğal gıdalar tuketmesini onemsiyoruz"
Okul muduru Mehmet Akkaya, AA muhabirine yaptığı acıklamada, cocukların sağlıklı beslenmesini onemsediklerini belirterek, bu doğrultuda okulda gorev yapan oğretmenlerle minik oğrenciler icin ev yapımı urunler hazırladıklarını soyledi.
Akkaya, cocukların doğal gıdalar tuketmesini onemsediklerini vurgulayarak, "Cocuklarımızın doğal urunlerle beslenmesi icin bu uygulamayı hayata gecirdik. Oğretmen sadece okulda oğretmen değil, evinde anne aynı zamanda. Oğretmenlerimiz anne şefkatiyle cocuklarımıza bu imkanları sağlıyor." dedi.
- "Oğrencilerin sağlıklı beslenmesine katkıda bulunuyoruz"
Oğretmenlerden Elif Atasever Yoruk, 14 yıllık oğretmen olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
"Bu okulda 3 yıldır gorev yapıyorum. Okulumuzda okul mudurumuz, mudur yardımcımız, oğretmen arkadaşlarımız ve personelimiz, oğrencilerin beslenmesine ve fiziki gelişimine onem verdikleri icin doğal makarna ve tarhana hazırlıyoruz. Evde kendi cocuğumuz icin beslenmesiyle ilgili nasıl titiz davranıyorsak burada da oğrencilerimizin gelişimi icin bu tur doğal besinlerin katkı sağlayacağını duşunduğumuzden bunları hazırlıyoruz."
Cağla Alaoğlu Yıldız da okulda 3 yıldır gorev yaptığını anlatarak, "Bu tur etkinliklerimizi her yıl gercekleştiriyoruz. Oğrencileri cocuğumuz gibi gorduğumuz icin bunları yaparken cok mutlu oluyoruz. Hazırladığımız urunlerle oğrencilerimizin sağlıklı beslenmelerine katkı sağlamış oluyoruz." ifadelerini kullandı.
Sevdanur Şen ise kendi cocuklarına gosterdikleri ozeni oğrencilerine de gosterdiklerini vurgulayarak, "Onların doğal beslenmesi, beyin gelişimi, fiziksel gelişimi cok onemli. Ustumuze duşenin fazlasını yapıyoruz. İcimiz cok rahat. Bu konuda velilerimiz de rahat olsun." diye konuştu.