Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, 2019-2020 Eğitim Oğretim Yılı Mesleki Calışma Programının başlangıcında ders başı yapacak yaklaşık 1 milyon oğretmene yeni tasarlanan oğretmenler odasından hitap etti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, oğretmenlerin daha rahat edebilecekleri, keyifli ve uretken vakit gecirebilecekleri, bireysel ihtiyaclarına da uyumlu bir oğretmenler odası tasarımı yaptıklarını bildirdi.
Selcuk, 2019-2020 Eğitim Oğretim Yılı Mesleki Calışma Programı'nın başlangıcı dolayısıyla Eğitim Bilişim Ağı (EBA) uzerinden canlı yayında, okullarda ders başı hazırlığı yapan yaklaşık 1 milyon oğretmene seslendi.
Konuşmasını Ankara Elmadağ'daki bir okulda yeni tasarlanan oğretmenler odasından yapan Selcuk, buradan oğretmen odalarının ic tasarımında yaptıkları bir dizi yeniliğe ilişkin bilgiler paylaştı.
OĞRETMENLER DASI YENİDEN TASARLANACAK
Oğretmenler odasında gecirilen zamanın kendileri icin onemine işaret eden Selcuk, "Bu yuzden daha rahat edebilecekleri, keyifli ve uretken vakit gecirebilecekleri, bireysel ihtiyaclarına da uyumlu bir oda tasarlayalım istedik. Pek cok oğretmenimizin de goruşunu aldık. İmkanlarımızın elverdiği olcude tum oğretmen odalarının benzer şekilde tasarlanacağı bilgisini de vermek isterim." diye konuştu.
TREKKİNG'DEN DİKSİYONA... EĞİTİMLERE BİNLERCE OĞRETMEN KATILDI
Oğretmenlere yonelik doğa yuruyuşunden diksiyona, muze eğitiminden dramaya kadar pek cok alanda eğitim secenekleri sunduklarını hatırlatan Selcuk, bunlara katılımın beklenenin cok uzerinde olmasından duydukları mutluluğu dile getirdi.
Oğretmenlerin yer aldığı hemen her etkinliğe katılmaya gayret ettiğini belirten Selcuk, "Sizleri dinlemek bana yeni ufuklar acıyor, oğretmenlerimizden gelen pek cok fikir eğitim adına yeni kapıları aralıyor." dedi.
MESLEKİ GELİŞİM PROGRAMLARI ARTIRILACAK

Yaz doneminde drama, yazılım geliştirme uzmanlığı, akıl ve zeka oyunları, okul yoneticiliği, masal anlatıcılığı gibi pek cok mesleki gelişim sertifika programına binlerce oğretmenin katılım sağladığını vurgulayan Selcuk, bundan sonraki surecte de halk oyunları, muzik, ritim, yapay zeka gibi mesleki gelişim programlarının artırılarak sunulacağını bildirdi.
TURKİYE OĞRETMENLER KUPASI, OĞRETMEN KONSERLERİ DUZENLENECEK
- "Mesleki gelişim programları merkezi ve mahalli olarak artırılacak"
Bakan Selcuk, oğretmenlerin icindeki edebiyat yeteneğini dışarıya aktarmaları icin bu yıl ilk kez Hasan Ali Yucel Edebiyat Odulleri kapsamında bir oyku yarışması duzenlediklerini belirterek, şoyle devam etti:
"Yakında duyurularını yapacağımız Turkiye oğretmenler kupası ve oğretmen konserleri bu calışmanın bir parcası. Mesleki gelişim programlarını merkezi ve mahalli olarak arttıracağız. Cunku başvurup eğitime katılma hakkı alamayan oğretmenlerimiz beklenti icinde. Eğitimleri olabildiğince okul dışına taşımaya da devam edeceğiz. İnanılmaz sayıda cok talep var. Orneğin zeka oyunları eğitimini 350 kişiyle pilot olarak actık, 27 bin başvuru oldu. Oğretmenlerimizin erişimini artırmak icin oğrenme yonetim sistemini ve cevrimici akredite sertifika programlarını başlatacağız. Mesleki gelişim programlarında başvuru ve katılım konularında iyileştirmeler yapıyoruz. 5 olan merkezi eğitimi 7'ye, 5 olan mahalli eğitimi 10'a cıkarıyoruz. Ret ya da iptal durumlarında hak kaybının onune gececeğiz."

EKİM AYINDA, VİZYON BELGESİNDE NELER YAPTIĞIMIZI ACIKLAYACAĞIZ
ORTAOĞRETİM VE İLKOĞRETİM TASLAK PROGRAMLARI ACIKLANACAK
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, gecen yıl ekim ayında vizyon belgesinin yayınlandığını hatırlatarak, "Bir yılı tamamlamamıza cok az kaldı. Calışma ekibimizin, mesai arkadaşlarımın ve sizlerin gayretleriyle epey yol kat ettik. Yaptığımız her calışmayı, hangi konuda ne aşamada olduğumuzu bu yıl inşallah ekim ayında yine paylaşacağız. Bu ayda 100'den fazla kurumdan goruş aldığımız hem ortaoğretim tasarımının son halini hem de ilkoğretim taslak programını değerlendirmelerinize sunacağız." bilgisini verdi.