"Oğrenci Nakil ve Gecişlerine Esas Teşkil Eden Hastalıklar" ile sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastanelerin listesi Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve ozel orgun ortaoğretim kurumlarında eğitim, oğretim, yonetim ve işleyişe ilişkin usul ve esasların yer aldığı Milli Eğitim Bakanlığı Ortaoğretim Kurumları Yonetmeliğinde 05/09/2019 tarihli ve 30879 sayılı Resmi Gazete'de değişiklik yapılmıştır.
Yonetmeliğin "Oğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu" başlıklı 23. maddesinin 7. fıkrasında; "Komisyon; temel eğitimden ortaoğretime geciş sistemi ile yerleşen oğrenciler de dahil olmak uzere; Sağlık Bakanlığınca belirlenen "Oğrenci Nakil ve Gecişlerine Esas Teşkil Eden Hastalıklar" listesine bağlı olarak sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastanelerden alınmış sağlık kurulu raporunda belirtilen uzun sureli tedavi gerektiren hastalığı bulunan oğrencilerin bu durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla kontenjan şartı aranmaksızın, ortaoğretim kayıt alanı icinde tercihe bağlı olarak oğrenci alan okullara dengeli bir şekilde; merkezi sınav puanıyla oğrenci alan okullardan gelen oğrencilerin ise oncelikle aynı turden merkezi sınav puanıyla yerleşebileceği okula, aynı turden okula yerleşememesi durumunda puanının yeterli olduğu okula, yine yerleşememesi durumunda ise oğrencinin puanına en yakın taban puanı bulunan okula nakil ve geciş işlemlerini yapar." hukmu ile yeni bir duzenlemeye gidilmiştir.
İşte; "Oğrenci Nakil ve Gecişlerine Esas Teşkil Eden Hastalıklar" ile sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastanelerin listesi;
Ahmet KANDEMİR