Mersin'de hastane de bulduğu ve icerisinde 3 bin lira civarında para olan cuzdanı sahibine teslim eden oğretmen, ornek davranışıyla herkesin takdirini kazandı. Cuzdanın sahibinin kızına verdiği 20 lirayı da cerceveletip, evine duvarına asan ornek oğretmen, "Kızım o paraya baktıkca durustluk, iyilik hep aklında olacak" dedi. Mersin'de hastane de bulduğu ve icerisinde 3 bin lira civarında para olan cuzdanı sahibine teslim eden oğretmen, ornek davranışıyla herkesin takdirini kazandı. Cuzdanın sahibinin kızına verdiği 20 lirayı da cerceveletip, evine duvarına asan ornek oğretmen, "Kızım o paraya baktıkca durustluk, iyilik hep aklında olacak" dedi.
Edinilen bilgiye gore, rahatsızlığı nedeniyle kızıyla birlikte Mersin Universitesi (MEU) Tıp Fakultesi Hastanesi'ne giden ilkokul oğretmeni Fuat Kavrak, kullandığı lavaboda icinde yaklaşık 3 bin lira olan cuzdan buldu. İcine acarak kime ait olduğuna bakan Kavrak, sosyal medya hesapları uzerinden şahsı bulmaya calıştı. Cuzdanın sahibinin ailesinden biriyle irtibata gecen Kavrak, daha sonra şahsın numarasını alarak, telefonla cuzdanın sahibine ulaştı. Hastanede şahısla bulaşan ornek oğretmen, cuzdanı emekli subay olan vatandaşa teslim etti.
"Bir vicdanımız var onuda yaralamayalım"
Olayla ilgili konuşan Kavrak, hastalığı nedeniyle hastaneye gittiğini belirterek, "Orada lavaboyu kullandık. Vatandaşın biri cuzdanını duşurmuş. Tabi hemen kime ait olduğuna baktık, bilgilerine ulaştık. İcinde 3 bin lira civarında para vardı, kredi kartları vardı. Turk Silahlı Kuvvetlerine ait bir kimlik vardı. Sonra internet uzerinden vatandaşa ulaşmaya calıştım. Ailesinden biriyle irtibata gectim. Şahsın telefon numarasını kendisinden aldım. Aradım daha hastanedeymiş ve orada buluştuk. Kendisine cuzdanı verdim. Cok mustaripti, acıklama yapmaya calışıyordu. Ben tabi birşey demedim insanız hepimiz duşurebiliriz. Onemli olan bu tur guzel davranışların yaygınlaşmasıdır. Gelip gecici şeyler icin bir tane vicdanımız var. O vicdanı yaralamayalım. Dunyada herşey gelip, gecicidir. Bu dunyada en onemlisi yaşamı guzel sonuclandırmaktır. O yuzden guzellikleri, iyilikleri coğaltalım. Bu dunyaya guzel şeyler bırakalım. Kimsenin kalbini kırmayalım. Tek dileğin dunyada bu tur guzelliklerin coğalmasıdır" dedi.
20 lirayı cerceveletip, evinin duvarına astı
Bu olayı yanında bulunan kızının unutmaması icin guzel bir de calışma yapan Kavrak, "Adama parayı teslim ettiğimde, heyecanlandı, mutlu oldu ve sevincini paylaşmak icin yanımda bulunan kızıma 20 lira para verdi. Ben once alma dedim ama sonra beyefendinin mutluluğunu paylaşmak, onunda rahatlaması adına kabul ettik. O parayı ben cerceveletip, kızımın odasına astım. Omur boyu benden ona 20 lira hatıra kalacak. İlerleyen hayatında durustlukle ilgili, insanlara yardım etmeyle alakalı birşey olduğu zaman babam bana bunu bırakmıştı, bunun boyle bir anısını var diye kalmasını istiyorum. Benim icin bulduğum paranın belki 10 katı fazla buyukluğunde bir değer olan 20 lira benim evimde şimdi duvarda asılı" şeklinde konuştu.