Samsun'un Vezirkopru ilcesinde sınıf oğretmeni Mehpare Gokce, torununun sınıf oğretmeni oldu Meslek hayatında 41 yılı geride bırakan Gokce, bir babaanne olarak torunuyla aynı sınıfı paylaşarak uzun meslek hayatında pek cok meslektaşının aksine farklı bir tecrubeyi de deneyimliyor.
Bu yıl ilkokula başlayan torunu Zeynep Ulku Gokce'nin sınıf oğretmeni olan Gokce, AA muhabirine yaptığı acıklamada, torununun kendi sınıfına kayıt yaptırmak istediğini soyledi.
Torununun ev ve sınıf ortamını ayırt edebildiğini belirten Gokce, şunları dile getirdi:
"Kırk bir yıllık tecrubeme guvenerek okulda torun babaanne ilişkisinin dışında oğrenci oğretmen ilişkisini kurabileceğimize inandık ve başardık. Evde babaanne, okulda ise oğretmenim diyor. Kendisi de bu duruma hazırlanmıştı. Ben de sınıfta onun babaannesi gibi değil, oğretmeni gibi davranıyorum. Okuldan iceri girdiğimizde babaanne torun değil, oğretmen oğrenci oluyoruz. Bu durum Turkiye'de belki de bir ilktir. Tecrubemle bu durumun bize avantaj sağlayacağını duşunuyorum."
Gokce, sınıfta butun oğrencilerinin kendisi icin eşit olduğunu vurguladı.
Zeynep Ulku Gokce ise babaannesinin oğretmeni olmasından mutluluk duyduğunu kaydetti.