İzmir'de duzenlenen Gaziler Gunu toreninde, gaziler arasında bulunan 10 kişilik bir grup, sunucu oğretmeni başortulu olduğu gerekcesiyle protesto etti. Foca İlce Milli Eğitim Muduru Yuksel Akar ise yaptığı acıklamada, sunucunun resmi kadrolu oğretmen olduğunu, kıyafetin mevzuata uygun olduğunu, ferdi protesto dışında resmi ve sivil erkan, sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlar olmak uzere hemen hemen tum katılımcıların oğretmeninin yanında yer aldığını vurguladı. İzmir Foca'da Gaziler Gunu torenle kutlandı. Torende gaziler arasındaki bir grup, başortulu sunucu oğretmenin kıyafetinin Cumhuriyet değerlerine uygun olmadığı one surerek protesto ederek, alanı terk etti.
Foca İlce Milli Eğitim Muduru Yuksel Akar, sunucu oğretmenin kıyafetinin mevzuata uygun olduğunu belirterek, "Oğretmen başortulu olarak derslere girebilmekte, resmi torenlere katılabilmektedir" dedi.
"OĞRETMENİN KIYAFETİ UYGUN DEĞİL"
Torenin başlayacağı dakikalarda protokol sırasının hemen arkasında bulunan bir grup gazi, Foca Kaymakamı'na, toren programını okumak ve sunum yapmak uzere mikrofona gelen Foca Spor Lisesi Edebiyat Oğretmeni Ayşe Pınar Bayraktar'ın kıyafetinin uygun olmadığını belirterek toren alanını terk etti.
"CUMHURİYET DEĞERLERİNE UYGUN OLMADIĞINI GORUNCE COK UZULDUK"
Torendeki protesto eylemini gercekleştiren 10 kişilik gazi grubu adına konuşan Gazi Emekli Deniz Piyade Albay Nabi Duru, "19 Eylul Gaziler Gunu icin Cumhuriyet Meydanı'na torene geldiğimizde, torenin başlangıcında gaziler olarak sunucu hanımefendinin kıyafetinin Cumhuriyet değerlerine uygun olmadığını gorunce cok uzulduk. Bu protestomuzu toplu olarak Kaymakam ve toren alanında bulunanlara ileterek toren alanını terk ettik." dedi.
FOCA İLCE MİLLİ EĞİTİM MUDURU YAZILI ACIKLAMA YAPTI
Foca İlce Milli Eğitim Muduru Yuksel Akar ise yaptığı yazılı acıklamada sunucunun resmi kadrolu oğretmen olduğunu ve kıyafetin mevzuata uygun olduğunu belirtti. İlce Milli Eğitim Muduru Akar acıklamasında, "Okulun resmi kadrolu Turk Dili ve Edebiyatı oğretmeni Gaziler Gunu programında sunucu olarak gorev almıştır. Mevzuatımıza gore kadın oğretmenler kamusal alanda başortusu ile gorev yapabilmektedirler. Oğretmen başortulu olarak derslere girebilmekte resmi torenlere katılabilmektedir. Gorevini bu kapsamda yurutmuştur. Ferdi yapılan protestoya karşı cıkarak torene katılan tum katılımcılar başta olmak uzere, resmi ve sivil erkan, sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlar oğretmenimizin yanında yer almıştır. Gaziler Gunu'ne yakışır şekilde toren icra edilmiş, birlik beraberlik icinde olunmuştur. Birlik ve beraberlik icinde olunması nedeniyle tum katılımcılara teşekkur edilmiştir." ifadelerini kullandı.