Samsun'un Alacam ilcesinde ornek bir davranış sergileyen oğretmenler ihtiyac sahibi bir aileye yeni bir ev yapmak icin calışmalarını surduruyor Yukarıelma Aydınbeyli Mahallesi'nde oturan Aydın Dursun, birkac yıl oncesine kadar ilcede simit satarak gecimini sağlıyordu. Kendisi astım hastası, eşi ise sara hastası olduğu icin ikisi de calışamıyor. Aydın Dursun, askerlikten aldığı aylık 500 lira sakat maaşı ile gecinmeye calışıyor. 3 cocuğu bulunan Aydın Dursun'un 2 cocuğu lisede, 1 cocuğu ortaokulda okuyor. Eş dost yardımıyla gecimlerini surduren Dursun ailesine sahip cıkan Soğukcam Ortaokulu mudur ve oğretmenleri aralarında topladıkları parayla mahalle muhtarının da desteği ile yeni bir ev yapmak icin calışmalarını suruduruyor.
Soğukcam Ortaokulu Muduru Mucahittin Şen, "Bu aileden 3 oğrencimiz vardı. 2 oğrencimizi mezun ettik, 1 oğrencimiz devam ediyor. Maddi durumu kotu olduğu icin ozellikle her yıl ramazan aylarında fitre yardımı yapıyorduk. Bir arkadaşımız eşya yardımında bulunmak istedi. Evin icine baktık once dolap koyacaktık, yatak odası dolabı. Evin icine baktığımızda doşeme yoktu. Durumu oğretmen arkadaşlara anlattım. Arkadaşlara evin icinin tadilat yapılması lazım diye anlattım. Daha sonra arkadaşlara soylediğimizde 18 bin lira para geldi. Ev zaten cok eski ve kendisinin değil. Kardeşinin eviydi. O yuzden eski ev yerine yeni bir eve başlasak nasıl olur dedik. Mahalle muhtarımız Aslan Osma ile goruştuk. Muhtarımız eski bir usta. 'Hocam ben size yardımcı olurum. Siz bu kadar yaptıktan sonra, oncu olduktan sonra gerisini biz hallederiz' dedi.
Mahalle muhtarımız Aslan Osma'nın yakın iş takibi sayesinde şu an kaba inşaatı 20 bin liraya bitirdik. Ust tabla betonu kaymakamımızın desteği ile sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından karşılandı. Ayrıca yapılacak kapı mutfak dolabı ve laminant ucretlerini birkac hayırsever ustlendi. Geriye sıva pencere ve ıslak zemin kaldı, onları da hayırseverlerimizin desteği ile yapacağımızdan şuphem yok. Bizden yardımlarını esirgemeyen kaymakamımıza mahalle muhtarımıza her konuda olduğu gibi yardım konusunda hemen bir araya gelip bir ailenin hayatına dokunan oğretmenlerime ve hayırseverlerimize teşekkur ederim" dedi.
Okul mudurune teşekkur eden Aydın Dursun, "Askerden sakat cıktım. Yuzde 54 raporum var. 500 lira maaşım var, onunla gecinmeye calışıyorum ama yetmiyor. Calışamıyorum. Evimiz yok" diye konuştu.