Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Turkiye Tenis Federasyonu (TTF) arasında, uluslararası musabakalarda ulkeyi başarıyla temsil edecek sporcuların yetiştirilmesi amacıyla yapılan iş birliği protokolu kapsamında, 81 ilden oğretmenin katılımıyla 16-21 Eylul tarihlerinde Efe Guray Tenis Akademisi'nde gercekleştirilen 1'inci Kademe Yardımcı Tenis Antrenorluğu kursunda oğretmenlere katılımcı belgeleri takdim edildi MEB ile TTF arasında bu yılın Haziran ayında imzalanan iş birliği protokolunde, ulusal ve uluslararası tenis karşılaşmalarında Turkiye'yi başarıyla temsil edecek sporcuların yetiştirilmesine yonelik fiziksel ve eğitsel altyapı calışmalarının oluşturulması hedef olarak belirlenmişti. Cocukların ve genclerin tenis sporuna erişimlerini kolaylaştırmayı hedefleyen protokol kapsamında beden eğitimi oğretmenlerine "tenis antrenorluğu" eğitimleri ile antrenorluk belgelerinin verilmesine ilişkin başlatılan calışmalar yaz boyunca surdu.
Bu kapsamda, MEB ile TTF arasındaki iş birliği protokolu ilk meyvelerini vermeye başladı. Protokol kapsamında, 29 Temmuz2 Ağustos'ta beden eğitimi oğretmenlerine Ankara Mamak Efe Guray Tenis Akademisinde, Tenis Federasyonu uzman antrenorleri tarafından "Mikro-Mini Tenis Eğitimi Kursu-1" verildi.
İkinci aşamada 81 ilde gorev yapan beden eğitimi oğretmenlerine 16-21 Eylul'de Ankara Mamak Efe Guray Tenis Akademisinde, Tenis Federasyonu uzman antrenorleri tarafından "1'inci Kademe Yardımcı Tenis Antrenorluğu Kursu" duzenlendi.
Belgelerin takdim toreninde Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Muduru Kemal Varın Numanoğlu, Turkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Mamak İlce Milli Eğitim Muduru Mustafa Ozel, Efe Guray Eğitim ve Spor Vakfı Başkanı Nizamettin İren ve MEB Ozel Oğretim Kurumları Genel Muduru Muammer Yıldız yer aldı.
DURMUŞ: HEDEFİMİZ YAPABİLECEKLERİMİZDEN HİC VAZGECMEMEK OLMALI
Ulkenin her bolgesinde tenisin oynanabileceği inancıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile eğitimde iş birliği protokolu kapsamında Efe Guray Tesislerinde 81 ilden gelen oğretmenlerle birlikte eğitimin ilk etabını başarıyla tamamladıklarını soyleyerek soze başlayan TTF Başkanı Cengiz Durmuş, "Sizler 81 ilden bir inancla ve hevesle geldiniz. Sizler de isterseniz her bolgede, her lokasyonda şampiyonlar cıkarabiliriz. Hedefimiz yapabileceklerimizden hic vazgecmemek olmalı. Bu ulkenin genc nufusunu ve sporun birleştirici gucunu hepimiz goz onunde bulundurmalıyız" dedi.
"ULUSLARARASI BAŞARI ELDE ETMİŞ SPORCULARLA BİRLİKTE OLACAĞIMIZA İNANCIMIZ TAM"
Tenisin kendi adaletini kendi sağlayabilecek insanlar yetiştirdiğine değinen Durmuş, "Topun topuğunun ucu kadar icerde olduğunu goren oyuncumuz rakibine hakemsiz oynadığı bir macta puanı vermek zorunda. Bu da cocuklarımızı anında karar verme yeteneğini geliştirip kendiyle başa cıkabilme, doğruyla yuzleşebilme ve kaybettiği zaman onu tekrar alabilme yetisine sahip yetişiyor. Tenisle başlayan surec gelecekte tum yaşamında cocuğu doğru yonlendiriyor, hak hukuk adalet anlamında da kendisini cok iyi ifade edebilmesini ve kriz anında durumu en iyi cozebilen kişi olmasını sağlıyor. Kortlarda dunyaca unlu tenisciler 10 hakemle hata yapılan yerlerde hakeme rağmen rakibine sayıyı verebilen sporcular. Biz de boyle sporcular yetiştirmek istiyoruz. Birer temsilcimiz olarak sizler bu ilkeyi uluslararası hedeflere taşıyacak kişilersiniz ve bu işi gercekten gonullulerle yapacağız. Sizler gorevlisiniz ancak bu işi gonulden sahiplenirsek yapabileceğimizi soylemek istiyorum. Gelecekte sizlerin yetiştirdiği uluslararası başarı elde etmiş sporcularla birlikte olacağımıza inancımız tamdır. İyi ki geldiniz sizlere minnettarım" diye konuştu.
NUMANOĞLU: ALTYAPI VE EĞİTİM SURECLERİNDE FEDERASYONUN DESTEĞİ SON DERECE MEMNUNİYET VERİCİ
Bu protokolle spor liselerinde ve diğer okullardan isteyen beden eğitimi oğretmenlerinin de tenis antrenorluğu eğitimlerini tamamlayabileceklerini soyleyen MEB Mesleki Teknik Eğitim Genel Muduru Kemal Varın Numanoğlu, "Bunun yanında tum illerde belirlenen okullarda mini tenis sahaları yapılacak ve gerekli ekipmanlar da temin edilecektir. Ayrıca tum spor liselerimizin tenis ile ilgili altyapı ve eğitim sureclerinde tenis federasyonu tarafından destek verilecek olması tarafımızdan son derece memnuniyet verici olarak bulunmaktadır. Bu duygu ve duşuncelerle başta TTF Başkanı Cengiz Durmuş ve Efe Guray Vakfı Yonetim Kurulu Uyesi Nizamettin İrem olmak uzere destek veren tum paydaşlarımıza oğretmen arkadaşlarımıza ve oğrencilerimize yurekten teşekkur ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.
YILDIZ: TENİS, OĞRENCİLERİMİZE MUFREDATLA KAZANDIRMAK İSTEDİĞİMİZ OZELLİKLERİ KOLAY YOLDAN AKTARIYOR
45 yaşında tenise başladığını ve 10 yıldır raketi elinden duşurmediğini aktaran Ozel Oğretim Genel Muduru Muammer Yıldız ise "Başka sporlarla kıyaslandığı zaman tenis bir tutku derecesinde sporun en kıymetli alanlarından bir tanesi. Tenis aslında oğrencilerimize mufredatta da bulunan bizim kazandırmak istediğimiz ozellikleri kolay yoldan aktarıyor. Bu protokol cocuklarımızın geleceği icin cok kıymetli. Bu acıdan Federasyon Başkanımızı, kulup yonetimini, Sayın Bakanımızın vizyonuna uygun bir şekilde calışan sayın genel mudurumuzu ve ekibini tebrik ediyorum" acıklamasında bulundu.
OZEL: TENİS SPORUNUN YAYGINLAŞMASINI AMACLIYORUZ
Mamak İlce Milli Eğitim Muduru Mustafa Ozel ise tenisin yaygınlaşmasını amacladıklarını ifade ederek, "MEB ve TTF arasında ulusal ve uluslararası yarışmalarda ulkemizi temsil edecek genclerin eğitsel ve fiziksel altyapılarını oluşturmak tenis sporunu sevdirmek tenis sporuna ilgilerini arttırmak ve tenis sporunun yaygınlaşmasını sağlamak icin duzenlediğimiz kursumuz yarın tamamlanacaktır. Kursun Mamak'ta duzenlenmesinde emeği gecen herkese teşekkurlerini iletiyorum" dedi.