Okulların acıldığı ilk gun hayatını kaybeden oğretmeninin adı okulunda yaşayacak Aydın'ın Karacasu İlcesi Yenice Mahallesi Ortaokulu'nda fen bilimleri oğretmeni olarak gorev yapan ve yakalandığı amansız karaciğer hastalığından kurtarılamayarak okulların acıldığı ilk gun hayatını kaybeden Ulviye Ercerman'ın adı son gorev yaptığı okulda Fen Bilimleri sınıfına verildi.
Duygusal anların yaşandığı torende bir oğrencinin soylediği "Oğretmenimiz ilk derse girdiğinde soylediğine gore okuldan bizi o mezun edecekti ama olmadı. Fen bilgisi derslerini bize sevdiren oğretmenimizi kaybettik. Mekanı cennet olsun" sozleri boğazları duğumledi. Baba Nuri Ercerman da meslektaşlarının kızının adını yaşatmak icin yaptığı bu calışma sebebiyle gurur duyduğunu soylerken "İyi ki boyle guzel arkadaşların var. Gurur duyuyorum. Acım tarifsiz ama cok mutluyum. Bizi yeniden hayata dondurduler" sozleriyle gozyaşı doktu.
2015 yılından bu yana Yenice Ortaokulunda gorev yapan ve 1,5 senedir tedavi gorduğu karaciğer rahatsızlığının ardından 2019-2020 eğitim-oğretim doneminin başladığı ilk gun hayatını kaybeden bir cocuk annesi Ulviye Ercerman (38 ) icin okulunda anma etkinliği duzenlendi. Kur'an tilavetinin gercekleştirildiği torende ayrıca lokma hayrı yapıldı. Yenice Ortaokulu bahcesindeki torene ilce protokolu ile birlikte Ercerman Ailesi de katıldı.
"Butun oğretmenler benim icin Ulviye"
Ozgecmişin okunmasının ardından Eğitim Şube Muduru Avni Akar'ın Ercerman'ın olum haberini almasının ardından yazdığı şiiri okudu. Akar'ın Ulviye Ercerman anısına yazdığı bu şiir bir cerceve haline getirilip baba Nuri Ercerman'a teslim edildi. Torenin ardından okulda Ulviye Ercerman'ın adının verildiği Fen Bilimleri sınıfının acılışına gecildi. Ulviye Oğretmen'in fotoğrafının oğretmen masasında yer aldığı sınıfta duygusal anlar yaşandı. Baba Nuri Ercerman, "İyi ki boyle arkadaşların var. Boyle mudurlerin var. Cok mutlu oldum. Kızım yaşıyormuş gibi torunumla birlikte yaşantımıza devam edeceğiz. Beni yeniden hayata dondurduler. Bundan sonra onun bayan oğretmen arkadaşları hepsi benim icin birer Ulviye" dedi.
"Bizi O mezun edecekti ama olmadı"
Ulviye Oğretmenin son oğrencilerinden, Fatma Nur Bozkurt, "O zaman 5. sınıfa gecmiştik. O ilk derse girdiğinde soylediğine gore okuldan bizi o mezun edecekti ama olmadı. Belki fen derslerini sevmemizin sebebi de oydu. Belki onun sayesinde bu kadar başarılı oldum. Cok iyi bir oğretmendi. Onu cok seviyorum" diye konuştu. Okulun girişinde merhume oğretmen Ulviye Ercerman'ın fotoğrafları ve meslektaşlarının yazdığı şiirlerden oluşan anı koşesi oluşturuldu.