Acık oğretim oğrencilerinin orgun eğitim kurumlarında yuz yuze eğitim kapsamında gordukleri haftalık ders saatlerinin, norma esas ders yuku hesabına dahil edilemez. Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yonetici ve Oğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yonetmeliğinin "Norm kadro sayıları değişen eğitim kurumları" başlıklı 26. maddesi 1. fıkrasında; "(1) Eğitim kurumlarının norm kadro sayılarının bu Yonetmelikte belirlenen norm kadro kriterleri cercevesinde değişmesi halinde, değişikliğe konu olan eğitim kurumlarının norm kadro sayıları Bakanlığın uygun gorduğu tarihlerde yeniden belirlenir." hukumleri bulunmaktadır.
Bu hukumlere gore; Milli Eğitim Bakanlığı, bu hukumlerin kendisine verdiği yetkiye dayanarak norm kadrolarının guncellenmesine ilişkin iş ve işlemlerinin belirtilen takvim cercevesinde yapılması surecini 2018 yılında başlatmış olduğu gibi bu yıl da başlatacaktır.
2018 yılında başlatılan işlemlere istinaden; Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Mudurluğunun 03.10.2018 tarih ve 18172921 sayılı "Norm kadro veri girişi bilgilendirmesi" konulu yazısına ek olarak;
1- "Norm Kadro Guncellemesinde Dikkat Edilecek Hususlar" başlıklı bilgi notu,
2- "Eğitim Kurumu Yoneticilerinin Norm Kadro Guncellemesinde Yapması Gereken İş ve İşlemler"bilgi notuyayınlamıştır.
"Norm Kadro Guncellemesinde Dikkat Edilecek Hususlar" başlıklı bilgi notunun 8. maddesindeki; " 8- Acıkoğretim oğrencilerinin orgun eğitim kurumlarında yuz yuze eğitim kapsamında gordukleri haftalık ders saatlerinin, norma esas ders yuku hesabına dahil edilmemesi," acıklamasına gore meslek liselerinde yapılan yuz yuze eğitim kapsamındaki dersler, norm kadroya esas ders yukune dahil edilemez.
Ahmet KANDEMİR