Oğretmenler istedi, Başkan Gultak ekipleri harekete gecirdi IHAAW132520-GEN/07-10-2019
- Oğretmenler istedi, Başkan Gultak ekipleri harekete gecirdi
- Yakakoy Ortaokulu ziyaret eden Akdeniz Belediye Başkanı Gultak, oğretmenlerin okulun eksiklerinin giderilmesini talep etmeleri uzerine, ekiplerine taleplerin hemen yerine getirilmesi talimatı verdi
(Fotoğraflı)
MERSİN (İHA)Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gultak, Yakakoy Ortaokulunu ziyaret ederek, oğretmenlerin taleplerini dinledi. Taleplerin yerine getirilmesi icin ekiplere talimat veren Gultak, "Akdeniz'de bulunan eğitim yuvalarımızın hicbir eksiği kalmayıncaya dek yenileme hizmetlerimiz devam edecek" dedi.
Akdeniz Belediyesi'nin, eğitim yuvalarına yonelik her turlu bakım, onarım, yenileme ve duzenleme calışması aralıksız devam ediyor. Eğitim surecine ve eğitimde fırsat eşitliğine ozel onem verdiğini her fırsatta dile getiren Akdeniz Belediye Başkanı Gultak da her gittiği mahallede mutlaka okulları ziyaret ederek, idareciler ve oğretmenlerin taleplerini dinliyor. Gultak, ardından da eksikliklerin en kısa surede yerine getirilmesi icin, kendisine eşlik eden başkan yardımcıları ile fen işleri, park-bahceler ve cevre kontrol mudurluğu yetkililerine talimat veriyor.
Oğretmenler istedi, Gultak ekiplere talimat verdi
Son olarak Yakakoy Ortaokulunu ziyaret eden Başkan Gultak, oğretmenlerin taleplerini dinledi. Oğretmenler, okula bir mescit kazandırılmasını, spor sahasının yenilenmesini, bahcede peyzaj calışması yapılmasını ve tuvaletlerin yenilenmesini istedi. Talepleri tek tek dinleyen Gultak, hemen ardından bu calışmaların yerine getirilmesi icin ekiplere talimat verdi.
Okullarda devam eden bakım ve yenileme calışmaları hakkında bir acıklama yapan Gultak, belediye olarak, eğitim kurumlarına ozel onem verdiklerinin altını cizdi. Başkan Gultak, "Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve en kıymetli varlığımız olan cocuklarımızın daha guzel ve nezih bir ortamda eğitim alabilmeleri amacıyla Akdeniz'de bulunan eğitim yuvalarımızın hicbir eksiği kalmayıncaya dek yenileme desteğimiz devam edecek. Her fırsatta başkan okulda olacak. Okul idarecilerimizin, oğretmenlerimiz veya muhtarlarımızın, ihtiyacı olan okulları bildirmeleri halinde, belediyemiz imkanları olcusunde tum talepleri yerine getirilecektir. Sahada bulunan ekiplerimiz; eğitim yuvalarımız, oğretmen ve oğrencilerimiz icin 7 gun 24 saat kesintisiz hizmet vermeye devam edecektir" diye konuştu.

Okulların her turlu ihtiyacı karşılanıyor
Başkan Gultak'ın talimatıyla Akdeniz'de bulunan eğitim yuvalarının eksikleri ve ihtiyacları yerine getiriliyor. Bu kapsamda, bir yandan okulların spor sahalarının, cevre koruma duvarları, ceşme ve tuvaletlerin yenilenmesi, boyama calışması, bahcelerin peyzajı ile yağmura karşı okul girişlerine sundurma yapılması gibi hizmetler yerine getiriliyor. Akşam saatlerinde ise okul bahceleri supurulup temizleniyor ve tazyikli suyla yıkanıyor. Hafta sonları da okul bahcelerinde bulunan ağaclar park-bahceler ekiplerince budanıyor. Ekipler, sadece birkac hafta icinde Cilek Mahallesi Mehmet Dağlı İmam Hatip Ortaokulu, Bekirde Mahallesi Dikilitaş Ortaokulu, Camişerif Mahallesi İleri Ortaokulu, Hebilli Mahallesi Hebilli Ortaokulu ve Yeni Mahalle Mareşal Fevzi Cakmak Ortaokulunda bakım-onarım ve yenileme calışmaları gercekleştirdi.
(KYM-Y)
07.10.2019 13:26:36 TSI
NNNN