Milli Eğitim Bakanlığı, aday oğretmenler icin adaylık kaldırma sınav tarihini 8 Aralık olarak belirledi. MEB, adaylık kaldırma sınav tarihini acıkladı
Milli Eğitim Bakanlığı, aday oğretmenler icin adaylık sınav kaldırma tarihini 8 Aralık olarak belirledi.
Milli Eğitim Bakanlığı, aday oğretmenler icin adaylık kaldırma sınav (AKS) tarihini 8 Aralık olarak belirledi. Sınav (AKS) 08 Aralık 2019 Pazar Gunu Saat: 14.00' te 81 il merkezinde yazılı olarak tek oturumda yapılacaktır. Başvurular 1 ila 15 Kasım 2019 tarihleri arasında alınacak.
Sınava girecek adaylardan, sınav ucreti olarak 100 TL alınacaktır. Sınav ucretini suresi icerisinde yatırmayan aday oğretmenler (sozleşmeli/kadrolu) sınava alınmayacaklardır.
Kılavuz icin tıklayınız.
Sınavda cıkacak sorulara ilişkin konu başlıkları ve soru dağılımları aşağıda yer almaktadır;
A. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Gorevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun (%15)
1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ( kısım 8 ve 9 haric )
2. 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Gorevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun
B. Bakanlık teşkilatı, gorevleri ve mevzuatı (%30)
1. 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu
2. 1 No' lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde MEB'e ilişkin hukumler
3. 5580 sayılı Ozel Oğretim Kurumları Kanunu
4. 222 sayılı İlkoğretim ve Eğitim Kanunu
5. 3071 sayılı Dilekce Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun
6. 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu
7. Gorevin gerektirdiği diğer mevzuat
a) Milli Eğitim Bakanlığı Okul Oncesi Eğitim ve İlkoğretim Kurumları Yonetmeliği
b) Milli Eğitim Bakanlığı Ortaoğretim Kurumları Yonetmeliği
c) Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yonetmeliği
c) Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik Hizmetleri Yonetmeliği
d) Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yonergesi
e) Aday Oğretmen Yetiştirme Sureci
C. Oğretmenlik uygulamaları (%50)
1. Eğitim oğretimin planlanması
2. Oğrenme ortamları
3. Sınıf yonetimi
4. Oğretim yontem ve teknikleri
5. Olcme ve değerlendirme
C. T.C. İnkılap Tarihi ve Ataturkculuk (%5)