Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, 29 Ekim kutlamalarında oğrencileriyle birlikte Turk bayrağıyla yaptığı gosteri sebebiyle teror orgutu sempatizanlarınca sosyal medyada tehdit edilen anaokulu oğretmeni Secil Yıldız'la telefonda goruşerek, kendisine destek verdi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında oğrencileriyle birlikte Turk bayrağıyla yaptığı gosteri sebebiyle teror orgutu sempatizanlarınca sosyal medyada tehdit edilen Şırnak'ın İdil ilcesinde gorevli anaokulu oğretmeni Secil Yıldız'a destek vererek, kendisine "yanınızdayız" mesajı iletti.
İdil ilcesine bağlı Oğunduk koyundeki okulda ana sınıfı oğretmenliği yapan Secil Yıldız'ın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında oğrencileriyle birlikte Turk bayrağıyla yaptığı gosteri, sosyal medyada paylaşıldıktan sonra beğeni aldı.
Secil oğretmen, "Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa" şarkısı eşliğindeki gosterinin paylaşılması sonrası sosyal medyada teror orgutu sempatizanlarının hedefi haline geldi.
AA muhabirinin edindiği bilgiye gore, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, oğretmen Secil Yıldız'la telefonda goruştu.
Goruşmede Secil oğretmene destek mesajını ileten Bakan Selcuk, "Oğretmenim, 29 Ekim'de okul bahcesinde oluşturduğunuz guzel bir tablo karşısında rahatsız olanlar, Şırnaklı evlatlarımızın huzurundan, mutluluğundan rahatsız olanlardır. Guvenlik guclerimiz bu kişileri en kısa surede ortaya cıkarıp yargıya teslim edecektir, bundan hic şupheniz olmasın. Eğitim ailesi olarak her zaman yanınızdayız. Ailenize cok selam soyleyin." ifadesini kullandı.
Secil Yıldız'ın da Bakan Selcuk'a desteklerinden dolayı teşekkur ettiği oğrenildi.
- "Secil oğretmenimizin guvenliği icin gerekli onlemler alındı"
Ote yandan olayla ilgili Twitter hesabından da bilgi paylaşan Bakan Selcuk, "Secil oğretmenimizin guvenliği icin gerekli onlemlerin alındığını bildirmek isterim. Ulkemizin herhangi bir coğrafyasında gorev yapan her oğretmenimiz, Turkiye Cumhuriyeti'nin okullardaki temsilcisidir ve devletimizin koruması altındadır." değerlendirmesinde bulundu.
Sosyal medyada cok sayıda kişi de teror orgutu sempatizanlarına tepki gostererek, Secil oğretmen icin destek mesajı paylaştı.