Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde Elazığ İl Milli Eğitim Mudurluğu tarafından bugun "Hatırınızı Sormaya Geldik" projesi uygulamaya gecerek, kentteki tum oğretmenler oğrencilerin evlerine ziyarete gitti Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde Elazığ İl Milli Eğitim Mudurluğu tarafından bugun "Hatırınızı Sormaya Geldik" projesi uygulamaya gecti, kentteki 8 bin 600 oğretmen, oğrencilerin evini ziyarete başladı.
Oğrencilerin evlerinde ziyaret edilmesiyle ilgili MEB'in tavsiyesiyle Elazığ'da İl Milli Eğitim Mudurluğu koordinesinde proje hazırlandı.Hazırlanan "Hatırınızı Sormaya Geldik" projesi kapsamında kentteki 8 bin 600 oğretmen bugun belirledikleri oğrencilerin evlerine ziyarete gitmeye başladı. Namık Kemal İlkokulu oğretmenleri de oğrencilerinin evlerine giderek ziyaret etti.
Eve giden oğretmenler oğrenci velisi goruşerek hem onlarla yakından sohbet etme imkanı buldu, hemde oğrencisinin ev halini gorme şansını yakaladı. Proje kapsamında oğrencilerin ev icerisindeki davranışlarını gozlemlemek ve okul ile arasındaki bağı guclendirmenin amaclandığı aktarıldı.
Ev ziyaretleri yaptıklarını belirten Okul Muduru İlhan Makinist, "Bu ziyaretler sadece bir gun ile kalmayacak sene sonuna kadar devam edecek. Velilerimiz ile iletişim halinde olacağız. Bugun Elazığ'da bulunan 8 bin 600 oğretmenimiz ilimizin oğrencilerimizin evlerinde ziyarette bulunacaklar. Varsa sıkıntılarını paylaşacağız. Onlara konuşup iletişimimizi karşılıklı olarak geliştireceğiz" dedi.
Velilerden Cağla Gencturk, "Okul adına cok iyi şeyler olacağını duşunuyoruz. Cok guzel projeler yapmaya başladılar. İlerliyoruz yavaş yavaş. Oğrencilerimizin geleceği ve verdiği değer acısından hep birlikte daha guzel şeyler yapacağımıza inanıyorum"diye konuştu.
Velilerimizi daha yakından tanıyacaklarını aktaran Rehberlik Oğretmeni Ela Soylemez ise, "Oğrencileri okulda değil evde de gorme şansını bulacağız. Cok sağlıklı bir proje olduğunu duşunuyorum umarım devamı da gelir. Bazen oğrenciyi okul icerisinde olumlu yada olumsuz tanırken ev ziyaretleri ile aileyi tanıdıktan sonra gorduğumuz cocuğun bambaşka bir cocuk olduğunu fark ediyoruz. Bize olumsuz yansıyan cocukların ev ortamlarını aslında cok iyi olduğunu gorduk. Evlerini ziyaret ettiğimiz zaman aile bize daha samimi oluyor" ifadelerini kullandı.
Oğrencilerden Sima Naz Gencturk ise oğretmenlerinin eve geldiği icin mutlu ve heyecanlı olduğunu aktardı.