Samsun'un Salıpazarı ilcesinde bir araya gelen 4 oğretmen, kendi imkanlarıyla aldıkları boyalarla ilcenin kırsal kesimlerindeki 3 koy okulunu boyadı Samsun'un Salıpazarı ilcesinde bir araya gelen 4 oğretmen, ellerine fırcaları alarak 3 koy okulunu sıralarıyla birlikte boyadı.
Gokceli Ortaokulunda gorevli teknoloji ve tasarım oğretmeni Eda Yılmaz, gorsel sanatlar oğretmeni Betul Cebi, beden eğitimi oğretmeni Ergin Kırkkeseli ve Turkce oğretmeni Cihat Şimşek ile okullarından gonullu 4 oğrenci, ilcenin yuksek kesimlerinde, birleştirilmiş sınıfları bulunan Cevizli, Duzkoy ve Fatsalılar mahallelerindeki koy okullarını boyadı.
Okulları koy cocukları icin eğlenceli hale getirmek icin duvarlara oğretici resimler cizen oğretmenlere, boyadıkları okulların oğrencileri de destek verdi.
Teknoloji ve tasarım oğretmeni Eda Yılmaz, AA muhabirine yaptığı acıklamada, ilce merkezinden uzak ve imkanları kısıtlı koy okullarına destek olmak icin bir araya geldiklerini soyledi.
Oğrencilerin daha temiz bir ortamda eğitim alması icin kendi imkanları ile aldıkları malzemelerle koy okullarının ic ve dış sıvasını yapıp boyadıklarını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:
"Boyadığımız okullarda oğrencilerin daha mutlu olduğunu gozlemliyoruz. Bu, bizleri oldukca mutlu ediyor. Amacımız geleceğin emanetcileri cocuklara temiz, ferah ve eğitime uygun ortam sağlamaya calışmak. Oğretmen olarak imkanları kısıtlı olan koylerimizde eğitim alan oğrencilerimize okulu daha eğlenceli hale getirmek istedik. Sınıfları boyarken duvarlara eğlenceli ve oğretici resimler cizdik. Sınıfları guzelleştirmeyi, eğitim kalitesini artırmayı, birlik beraberliği guclendirmeyi, dayanışma ve guler yuzluluğu amac ediniyoruz."
Yılmaz, imkanları doğrultusunda koy okullarını boyamaya devam edeceklerini dile getirdi.