Savunma Sanayii Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Turk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin uzman muhendisleri ve teknik oğretmenleri tarafından, mesleki ve teknik ortaoğretim oğretmenlerine, havacılık alanında eğitimler veriliyor. Savunma Sanayii Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Turk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin uzman muhendisleri ve teknik oğretmenleri tarafından, mesleki ve teknik ortaoğretim oğretmenlerine, havacılık alanında eğitimler veriliyor.
Turk Havacılık ve Uzay Sanayii, Akademi Başkanlığı, Teknik ve Sertifikasyon Eğitimleri Mudurluğu koordinesinde bu yıl ilki duzenlenen eğitimlerde 25'er kişilik dort grup olmak uzere 100 oğretmen eğitim alacak. Toplamda her bir grup icin 24 saatlik eğitimin gercekleştirileceği program "makine teknolojisi" ve "elektrik-elektronik" alanlarında bircok konuyu kapsıyor.
Eğitim kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tespit edilen ve Turkiye'nin ceşitli mesleki ve teknik orta oğretim kurumlarından programa dahil olan oğretmenlerin "Havacılıkta İmalat Yontemleri", "Hava Aracı Montaj Uygulamaları", "Hava Aracı Elektrik ve Aviyonik Sistemleri" ve "Havacılıkta Kablo Donanımı ve Uygulamaları" konusunda bilgi ve becerilerini artırmaları hedefleniyor.
Protokol cercevesinde, projenin onumuzdeki yıllarda da genişletilerek devam etmesi ongoruluyor.